A Lombard ellen avatják fel a mezőkövesdi stadiont


2013-08-13 17:15:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: hatharom.com  | 


A Lombard ellen avatják fel a mezőkövesdi stadiont főképe
A Mezőkövesd Zsóry FC együttese szombaton története első hazai élvonalbeli találkozójára készül. Mezőkövesden folyamatosan zajlik a Városi Stadion felújítása annak érdekében, hogy az újonc első osztályú körülmények között fogadhassa szombaton a Lombard Pápa együttesét. Bocsi Anna, a klub ügyvezető igazgatója a hatharom.com-nak úgy nyilatkozott, a bajnokit biztosan megrendezik, a munkálatok rendben zajlanak, szerdán fogadják az MLSZ képviselőit és a szakhatóságokat, már csak az engedélyekre várnak. A hétvégi Kecskemét elleni gólzáporos győzelemnek nagy visszhangja volt a városban valamint a környező településeken. Az ügyvezető igazgató szerint az első NB I-es siker nagy lökést adhat a csapatnak, és reményei szerint a szurkolókat is nagy számban mozgósíthatja.
- A Kecskemét elleni diadalra nemcsak a városbeliek, de a térség futballrajongói is felkapták a fejüket, így biztosan szép számmal látogatnak ki a szombati meccsre a drukkerek. 2-3000 nézőre számítunk - hangsúlyozta Bocsi Anna, és hozzátette, a jelenleg épülő lelátószékre is üléseket fognak elhelyezni a kezdésig. Telt házra ugyan nem számítanak, de a néhány ezer fős szurkolósereg is nagy dolognak számít a 17 ezer kisváros életében. Az előző szezonban a nőknek és a 14 éven aluli gyermekeknek biztosított ingyenes belépésre ugyan az NB I-ben nem lesz lehetőség, azonban a klub igyekszik minél jobban kiszolgálni a szurkolókat. A stadion világítása már elkészült, négy hatalmas oszlop emelkedik a stadion és a város fölé. A világításpróba annyira jól sikerült, hogy a környező utcák lakóit nappali világosság árasztotta el az reflektorok első bekapcsolásakor. A 400 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően az építkezés megfelelő ütemben zajlik, hétvégén is 30-40 munkás és több munkagép dolgozott az aréna illetve a stadion melletti klubház épületének felújításán – fűzte hozzá az ügyvezető igazgató.
Az újonc három kör után három ponttal a tabella 10. helyét foglalja el. A negyedik fordulóban a hét pontjával a táblázat negyedik helyén tanyázó Lombard Pápa együttese vendégeskedik először Mezőkövesden. A hazaiak kispadján Véber György foglal majd helyet…

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!