Baróti fiatalok ismerkedtek a kastéllyal


2013-08-13 11:12:38  | cikk: mo  | 


Baróti fiatalok ismerkedtek a kastéllyal főképe
A Pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum Örök Barokk című pályázata keretében múzeumi kompetenciafejlesztő, gyermekfoglalkoztató tábor zajlott a múlt héten. A Pápai Platán Nonprofit Kft. által szervezett, európai uniós projektben megvalósuló szünidei tábor keretében 15 fiatal érkezett Barótról, akik az Esterházy-kastély és az Esterházy család történetén keresztül szerezhettek ismereteket a barokk korról és ismerhették meg barokk emlékekben gazdag városunkat.

A Baróti Szabó Dávid Líceum közösségéből 15 diák és 5 pedagógus érkezett Pápára. Az Erdővidéken élő fiatalokat lenyűgözte városunk, a pápai nevezetességek közül sokat meglátogattak. Jártak a Kékfestő Múzeumban, a Zsinagógában, pihentek a Várkertfürdőben, megtekintették a Nagytemplomot és sétáltak a megújuló Fő téren. Hírportálunk látogatáskor éppen barokk fotózáson vettek részt a kilencedikes diákok. Dávid Tamás elmondta, nagyon izgalmas programok várták őket Pápán. Remek fogadtatásban részesültek, kiváló volt a szállás és a vendéglátás. Igyekeztek a szervezők olyan programokat biztosítani, amelyek érdekesek lehetnek a közösség számára, és természetesen volt helye a szórakozásnak is – fogalmazott a fiatalember.

Az Esterházy-kastélyban tett látogatás alkalmával a barokk fotózást követően a diákok múzeumpedagógiai módszerek, játékos foglalkozások és vetélkedők segítségével ismerhették meg a barokk világát. Előtérbe került a zene, a tánc, a képzőművészet, az irodalom, a történelem, a divat és az illemtan is. Az erdélyi fiatalok és kísérőik egy hetet töltöttek el a városban, amely maradandó élmény lesz számukra – fogalmazták meg egybehangzó véleményüket a táborról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!