Jó hangulatban telt a vöröskeresztes tábor


2013-08-07 14:40:31  | cikk: mo  | fotó: Kerpel Péter  | 


Jó hangulatban telt a vöröskeresztes tábor főképe
Idén is táborral zárták az évet a pápai vöröskeresztesek. Az évente, Balatonszepezden megtartott tábor már a 12. volt a sorban. A júliusban megszervezett egyhetes programon ezúttal nemcsak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Pápai Bázisiskolájának vöröskeresztes diákjai vettek részt, hanem a 9.A osztály közössége is, hiszen számukra ez volt a szecskatábor. Kerpel Péter, a bázisiskola vezető tanára elmondta kiváló toborzó volt ez, hiszen nagy eséllyel a leendő elsősök közül kerülnek ki a későbbi vöröskeresztesek.
A pedagógus hangsúlyozta, a programokban, szakmai előadásokban és kikapcsolódásban szintén gazdag tábor jól összekovácsolta a diákokat, a hét végére kiváló közösség alakult ki.

A délelőtti órák minden nap szakmai munkával teltek. Az előadások között szerepelt vöröskeresztes eszmeterjesztés, véradásszervezés, HIV és AIDS prevenció, az elsősegély-nyújtás szabályai. Ezenkívül minden délelőtt rengeteg gyakorlással telt: a csapatoknak el kellett készíteni egy-egy baleseti helyszínt, melynek részleteit a sérültek ellátása után ki is elemezték a résztvevők. 
A diákok ismereteit a mentőápolók és a tűzoltók beszámolója, illetve eszközeik, felszereléseik bemutatása mélyítette. A fiatalok feltehették kérdéseiket és bátran kipróbálhatták a gépjárműveken található életmentő eszközöket.

A vöröskeresztes táborban művészeti jellegű, egyebek mellett kézműves foglalkozások is vártak a diákokra, melyet Pesei Petra, a 9.A osztály osztályfőnöke tartott. Természetesen maradt idő sportolásra, strandolásra és játékra is. A fiatalok nem hagyták ki a csoportos játékokat sem, mint például a röplabdát, a tollast vagy a pingpongot.

Kerpel Péter kiemelte azt is, jól sikerült évet tudhat maga mögött a pápai vöröskeresztes csapat. Közösségük több mint 30 főt számlál és ebben az évben nőtt is létszámuk. Jól sikerültek az adventi műsorok, de jó visszhangja volt a véradó ünnepségen bemutatott produkciónak is. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Pápai Bázisiskolájának vezető tanára hangsúlyozta azt is, a csapat a március 15-i extrém időjárásban és az árvíz idején is kitett magáért, a vöröskeresztesek kiválóan helytálltak a nem mindennapi körülmények között.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!