Judo központ épül Pápán


2013-08-07 13:29:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo központ épül Pápán főképe
Augusztus 1-én óriási esemény történt a pápai judosport történetében, ugyanis Pápa Város Önkormányzata egy 210 négyzetméter felületű edzőtermet ajándékozott a pápai küzdősportoknak, hatalmas terhet levéve ezzel az egyesületek válláról. Magyarországon a legtöbb helyen a judo-t tornatermekben gyakorolják, ahol a szőnyeget minden edzés előtt lerakják, utána pedig felszedik, Pápán ezentúl ez nem így lesz. Mostantól sokkal kulturáltabb helyen, jobb körülmények között tudnak edzeni a sportolók, egy igazi dojo-ban. A részleteket Mezei Csaba, a Bakony Judo Club edzője mondta el.
- Remélhetőleg az Acsády Ignác Szakképző Iskola kistornaterme ezúttal a pápai küzdősport fellegvára lesz. Az új termet napi rendszerességgel a Bakony Judo Klub, a Judo Masters Team Pápa, a Dózsa József Judo SE, és a Ronin H.Ú.S.E veheti igénybe, a többi küzdősport egyesület pedig kisebb versenyekre, szemináriumokra használja majd. 210 négyzetméter  tatamin lehet edzeni jelenleg, ami a festés után duplán lesz lerakva, komfortosabbá téve az edzést. Nagy megkönnyebbülés, hogy itt már nem kell fel-, és lerakni a tatamit, ami sok időt vett igénybe, valamint a több millió forint értékű szőnyeg általában így megy tönkre, a jövőben ettől sem kell tartani. Lényegesen kisebb lesz a sérülésveszély, mivel a nagy felületű tatami nem csúszik szét, nem esnek a judokák a szőnyegek közé. Jövő héten megkezdődik a terem felújítása, amit a helyiséget használó egyesületek fognak megcsinálni, ezzel párhuzamosan azonban az edzések tovább folynak, mivel a versenyek már szeptember elején megkezdődnek.
Mezei Csaba hozzátette, a tervek szerint szeptembertől Pápán mindennap lehet judot tanulni, gyakorolni, ami reményeik szerint az eredményekben is megmutatkozik majd. A termet a judosok már birtokba is vették, az első edzések mindenki örömére sikeresen le is zajlottak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!