Griffiths a hajrában döntött


2013-08-04 20:13:17  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: csakfoci.hu  | 


Griffiths a hajrában döntött főképe
Az OTP Bank Liga második fordulójában a Lombard Pápa a Bozsik Stadionba látogatott. A hazaiak vereséggel kezdték a szezont, a Lombard pedig megosztozott az újonc Puskás Akadémiával a pontokon. Tóth Bálint a kezdés előtt elmondta, tisztességgel és becsülettel felkészültek a bajnokira, és további javulást vár a csapatjátékban, bátor futballt és pont vagy pontok megszerzését. A pápai mester egy helyen változtatott a múlt heti kezdőcsapaton – Nagy Sándor bekerült, Tajthy pedig padozott, ahol már Kenesei Krisztián is helyet kapott, az első ránézésre kissé defenzíven felálló sárga-feketék a Szűcs L. - Nagy S., Struhar, Supics, Rodenbücher, Présinger - Quintero, Szabó O., Tóth B., Orosz – Griffiths összetételben futottak ki a játéktérre. A hazaiak kezdtek jobban, Szűcsnek Holender és Vernes elől is tisztáznia kellett, a 6. percben pedig Vécsei lövése kerülte el kevéssel a kaput. A 13. percben egy rossz helyre fejelt labdára Zsivanovics csapott le, kísérlete öt méterrel kerülte el a jobb alsót. A 20. percben akadt dolga először Kemenes kapusnak, ekkor Tóth Bence szép szólót követően próbálkozott, a hazai hálóőr azonban a lapos lövésnél a helyén volt. A 27. percben Présinger és Struhar is egymásra várt, amit az igen aktív Vernes használt ki, az életerős lövést Szűcs ütötte ki. A 37. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Lovric kaszálta el Oroszt, amiért megkapta második sárga lapját. Az első félidőben sok minden nem történt, 0-0-s állásnál vonultak pihenőre a főszereplők. Mindössze egy kapura tartó lövése volt a Lombardnak az első 45 percben, ennek ellenére Tóth Bálint nem cserélt a szünetben, az 55. percben szánta el magát először a változtatásra, ekkor Szabó Ottó helyett a korábbi Honvéd játékos, Ivancsics Gellért lépett pályára. Sajnos nem érződött a pápaiak játékán az emberelőny, a 63. percig az ellenfél 16-osáig is csak elvétve jutottak el, ekkor egy Quintero - Tóth Bence összjáték után utóbbi tört kapura, majd a védők szorításában elesett, ám a játékvezető műesés miatt felmutatta neki a sárga lapot. Tóth Bálint kettős cserével igyekezett életet lehelni a támadójátékba, negyed órával a lefújás előtt Kenesei és Eszlátyi is beállt. A 75. percben Orosz szép cselek után a jobb felsőt célozta meg, Kemenes szögletre ütötte a próbálkozást. A 82. percben Kenesei szabadrúgását a kispesti kapus az alapvonalon túlra ütötte, a sarokrúgásból Eszlátyi centerezett, a hosszún Supic előtt centikkel ment el a labda. Érezhetően jót tett a csere a mieink játékának, jóval veszélyesebbek voltak a támadások, a Honvéd erejéből csak a védekezésre futotta, egészen a 89. percig, ekkor Quintero ment el a jobb oldalon, pontos beadását pedig Griffiths öt méterről a kapuba fejelte 0-1. Az egygólos előnyt sikerült megtartani a lefújásig, így a Lombard küzdeni akarásból jelesre vizsgázva behúzta az idegenbeli összecsapást.

Marco Rossi: A mérkőzést jól kezdtük, amíg egyenlő létszámban játszottak a csapatok, addig több helyzetet is ki tudtunk alakítani, sajnos ezeket elhibáztuk. A Pápának ebben az időszakban mindössze egy távoli lövése volt, eddig uraltuk a mérkőzést. A kiállítás után természetesen megváltozott a játék képe, rá voltunk kényszerítve a védekezésre. Nálunk nagyon sok fiatal játékos van, míg a Pápánál ott van a lehetőség, hogy a padról beálljon Kenesei, vagy más idősebb játékos. Ez volt ma a nagy különbség.

Tóth Bálint: Akárki ellen nyerünk meg egy mérkőzést idegenben, az nagyon jó eredménynek számít. Főleg a mi életünkben, hiszen egy új csapat formálódik. Azt hittem, hogy hamarabb kihasználjuk az emberelőnyt, de a játékosokban volt egy félsz, hogy mi lesz akkor, ha kapunk egy gólt? Félidőben higgadtságra intettem őket, és mondtam nekik, hogy valahogy meg kell nyerni 1-0-ra ezt a mérkőzést. El kell ismernem, hogy nem volt ma jó játék, de nekünk sokkal fontosabb volt a győzelem ebben a pillanatban. Két forduló, négy pont. Bár ezt őszintén megmondom, fordítva terveztem. Azaz, hogy a Puskás Akadémia ellen nyerünk, Kispesten pedig döntetlen. Gratulálok a csapatomnak, hogy végre elhitték, amit mondtam nekik hetek óta!

Budapest Honvéd – Lombard Pápa 0-1 (0-0) Gsz.: Griffiths

Budapest Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Lovric, Alcibiade, Baráth - Zsivanovics, D. Diarra, Hidi (’78 Prosser), Vécsei – Vernes (’60 Nagy G.), Holender (’55 Testardi)

Lombard Pápa: Szűcs L. - Nagy S. (’76 Eszlátyi), Struhar, Supics, Rodenbücher, Présinger - Quintero, Szabó O. (’55 Ivancsics), Tóth B. (’76 Kenesei), Orosz – Griffiths

A csapat augusztus 10-én szombaton 19 órától a Kaposvárral meccsel a Perutzban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!