Színes programok az erkeles napközis táborban


2013-08-01 21:47:46  | cikk: Babos Petra  | 


Színes programok az erkeles napközis táborban főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola július 29. és augusztus 2., valamint augusztus 5. és 9. között nyári napközis tábort hirdetett az intézmény tanulóinak. A táborba, az első turnusban 54 diák, köztünk 16 kis elsős jelentkezett.  Heizer Zoltánné igazgató érdeklődésünkre elmondta, a napközis tábor rendkívül népszerű, hiszen már évek óta nagy érdeklődés mutatkozik iránta. Idén több mint száz kisgyermek részvételével zajlik a két turnusban megszervezett tábor.
A színes programokat Ludvig Andrea szabadidő-szervező állította össze, melyek között szerepel az Esterházy-kastély és a Kékfestő Múzeum megtekintése is, de sokat játszunk és kézműveskedünk. Természetesen törekedtünk arra is, hogy az egészségtudatos életmódot erősítsük, ezért a táborozók minden nap sportolnak, mozognak a friss levegőn. A pénteki nap, hagyományosan a tábor zárónapja. Ilyenkor kirándulni megyünk. Idén Ugodba, valamint Veszprémbe, az állatkertbe látogatunk majd el. A tábor ideje alatt a felsőbb éves diákok segítségével az elsős gyerekeknek lehetőségük nyílik a tanítók és az iskolaépület megismerésére. A felsősök mindig nagy örömmel vezetik őket körbe az intézmény zegzugaiban.
Schermann Evelin 4. osztályos tanuló már harmadik éve vesz részt a táborban, ahol idén is jól érzi magát. A kislánynak legjobban az arcfestés és az Esterházy-kastélyban tett látogatás tetszett.
Nagyon jó a tábor, örülök, hogy itt lehetek, mivel sokat játszunk. Az iskola csodaszép, a tanító nénik kedvesek és aranyosak velünk - mesélte egy leendő elsős, Hideg Noémi.
Proszt Míra szintén jól érzi magát, hiszen testvére is ide jár, valamint az egyik barátnője is. Míra már megismerkedett a leendő tanító nénijével, Marika nénivel, akivel sok időt tölthetett együtt a táborban. A mosolygós kislány már nagyon várja a szeptemberi iskolakezdést.
A jó hangulatú táborban kosárfonás, méhészeti bemutató, aszfaltrajzverseny, kavicsfestés, akadályverseny, arcfestés és filmvetítés is várja a résztvevőket.
A két hetes táborban az intézmény valamennyi pedagógusa tevékenyen részt vesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!