Önkéntes segítő tartja a számítógépes tanfolyamot a nyugdíjasoknak


2013-08-01 11:31:20  | cikk: mo  | 


Önkéntes segítő tartja a számítógépes tanfolyamot a nyugdíjasoknak főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete minden évben, immár negyedik alkalommal szervez számítógépes tanfolyamot tagjai számára. Baán Éva egyesületi elnök elmondta, a nyaranta szervezett kurzusra minden évben volt igény, így nem maradhatott ki idén sem. Bár a tanfolyamra ebben az esztendőben nem sikerült pályázati forrást találni, mégis megvalósult az egyhetes kurzus. Az elnök hangsúlyozta, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központtal ápolt, régóta tartó kiváló kapcsolat eredményeként a számítógépes tanfolyamot a színházépület egyik klubszobájában tartják. Baán Éva kiemelte azt is, a kurzus lebonyolítására az Önkéntes Pont közreműködésével egy fiatal, homokbödögei lány jelentkezett. Geiger Krisztina főiskolára jár, Győrbe, és nagy örömmel vállalta ezt az önkéntes feladatot a nyári szünetben. Baán Éva köszönetét fejezte ki mind az intézmény, mind pedig az önkéntes segítő számára az önzetlen segítségért.

Dr. Baloghné Uracs Marianna érdeklődésünkre elmondta, szívesen bocsátották a nyugdíjas egyesület rendelkezésére a JMSZK egyik helyiségét, hiszen a szervezet tagjai számos alkalommal tevékenyen és aktívan segítették az intézmény munkáját, programjainak lebonyolítását. Elég csak a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett karácsonyi ünnepségre gondolni, ahol a városi felajánlásokból 450 csomagot állítottak össze a nyugdíjasok – fogalmazott az intézményvezető-helyettes.

Az e héten tartó tanfolyamon nyolc fő vesz részt. A jelentkezők az alapvető számítógép-kezelői ismeretekre tehetnek szert az egyhetes kurzus végére. A tanfolyam lebonyolítói kihangsúlyozták, a résztvevők rendkívül lelkesek, aktívak és fogékonyak a tanultakra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!