Középkori és reneszánsz dallamok a Ferences templomban


2013-07-30 22:11:14  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Középkori és reneszánsz dallamok a Ferences templomban főképe
A varázslatos akusztikájú Ferences templomban a nyári időszakban már évek óta rendeznek hangversenyeket. Vasárnap este a veszprémi Peregrinus együttes örvendeztette meg a zenekedvelő híveket középkori és reneszánsz dallamokkal. A műsorban népdalok és egyházi népénekek elevenedtek fel, Hutvágner Erika, Kiss Attila, Kiss György, Kissné Witmann Bernadett, Pásztorné Simon Annamária és Sipos Balázs közreműködésével. 
Sipos Balázs, a zenekar szóvivője érdeklődésünkre elmondta, az együttes nyolc éve alakult egy baráti társaságból.
- Zenekarunk jelenleg hat tagból áll. Nevünk a Peregrinus, vagyis zarándoklat. Régi zarándokénekeket és búcsúsénekeket is feldolgoztunk repertoárunkban. Sokszor lépünk fel templomokban. Koncertjeinken rendkívül sok hangszert megszólaltatunk, a hegedűtől egészen az ütőgardonig. Jövőbeli terveink között szerepel egy CD kiadása.
A koncertsorozat szeptember folytatódik majd a város egyik legrégebbi barokk templomban, a Barát utcában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!