Kétgólos Lombard siker az edzőmeccsen


2013-07-30 20:53:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kétgólos Lombard siker az edzőmeccsen főképe
Négy nappal az évadnyitó Puskás Akadémia elleni mérkőzés után, és öt nappal a Budapest Honvéd elleni második bajnoki előtt a Lombard Pápa felkészülési mérkőzést játszott nem titkoltan azzal a céllal, hogy a keret összes tagja megkapja a megfelelő meccsterhelést. Az ellenfél a másodosztályú Szigetszentmiklós volt, az ellenfél kispadján a korábbi pápai mester, Zoran Kuntics foglalt helyet. A Pest megyeieknek a Lombard elleni összecsapás volt a második meccsük a mai napon, hiszen délelőtt az NB III-as Diósd ellen már pályára léptek, a meccs 1-1-es döntetlennel ért véget. A Kuntics fiúk jól teljesítenek a felkészülés során, hiszen legyőzték az Európa-ligában szereplő Debrecent, de a Csákvár és az Újbuda ellen is győztesen hagyták el a játékteret. Ami a hazaiakat illeti, Tóth Bálint két csapatot állított össze az első és második félidőre, a keretből a sérült Maric mellett Markek Tamás, Tóth Bence, Kenesei Krisztián és Ceasar Quintero hiányzott. Ákos Dávid kezdő sípszavára a Szűcs – Nagy, Supic, Rodenbücher, Présinger – Struhár, Szabó, Ivancsics, Orosz - Eszlátyi, Griffiths kezdő rohamozta az ellenfél kapuját. Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, már a második percben csak a bal oldali kapufa mentette meg a vendégeket a góltól, tíz perccel később Nagy Sándor remek centerezéséről maradt le centikkel Eszlátyi. Sokpasszos, bátor játékot láthattak a kilátogatók, igaz az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így kevés dolga akadt Horváth kapusnak. A félidő derekán Eszlátyi remek helyzetfelismerése révén Orosz került helyzetbe, a támadó az átvétel után azonban lövés helyett inkább Ivancsics elé tálalt, aki okosan a kapu jobb sarkába gurított 1-0. A 37. percben Présinger iramodott meg a bal oldalon, pontos beadását Struhár fejelte védhetetlenül a hálóba 2-0. A második játékrészben csak Oroszt tartotta a pályán Tóth Bálint, a Horváth – Németh M., Mecinovic, Nagy T., Dóczi – Arsic, Maximovic, Tóth G., Tajthy – Király, Orosz alakulat jóval kevesebb lehetőséget dolgozott ki, igaz ehhez kellett az is, hogy a vendégek - élükön Kvekveskiri-vel - többször a kelleténél is durvábban léptek oda a mieinknek, ennek főleg Tóth Gábor látta kárát. A 45 perc alatt mindössze Pilavdzic és Tóth lövését jegyezhettük fel, az utolsó 10 percre pedig három pápai fiatal tehetség, Bolla Gergő, Baldauf Konrád és Badics Patrik is lehetőséget kapott, az eredmény nem változott, a Lombard megérdemelten nyerte meg a tesztmeccset.

Lombard Pápa – Szigetszentmiklós 2-0 (2-0) Gsz.: Ivancsics, Struhár

Lombard Pápa: 1. félidő: Szűcs – Nagy, Supic, Rodenbücher, Présinger – Struhár, Szabó, Ivancsics, Orosz - Eszlátyi, Griffiths 2. félidő: Horváth – Németh M., Mecinovic, Nagy T., Dóczi – Arsic, Maximovic, Tóth G., Tajthy – Király, Orosz, pályára lépett még: Bolla, Baldauf, Badics

Tóth Bálint: Azért volt szükségünk a mérkőzésre, mert elég bő a keret, még az utolsó héten is érkeztek új játékosok, akiknek játéklehetőséget kellett biztosítanunk, hogy ne csak edzésen lássuk mire képesek. Kitűnő ellenféllel játszottunk, a meccs jó erőfelmérő volt a Honvéd elleni bajnoki előtt. Azt kaptam vissza a játékosoktól, amit vártam, azt nem szabad elfelejteni, hogy hétfőn kemény edzés volt, ma délelőtt is sokat mozogtunk, a lényeg, hogy mindenki megkapta a kellő terhelést.

A Lombard Pápa augusztus 4-én vasárnap 18:30-tól a Budapest Honvéd otthonába látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!