Hangversennyel zárult az Anna-búcsú


2013-07-29 15:17:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Hangversennyel zárult az Anna-búcsú főképe
A Szent Anna-búcsú tegnap este zárult az Anna-búcsúi hangversennyel a Szent Anna templomban. Az est során fellépett a vonósnégyes, melynek tagjai Nagy Tibor, Schwetzné Zotter Katalin, Menyhárt Péter és Mészárosné Farkas Katalin, valamint énekkel közreműködött Eisenbeck Ágota és Torma Ákos, csellózott Szilágyi Linda és zongorán kísért Kozmitsné Tomor Ibolya.  A hangverseny nyitányaként a Vonósnégyes előadásában Charpenler: Te Deum című művét hallhatta a zenebarát közönség, majd Menyhárt Zsuzsanna, a templom kántora köszöntötte a megjelenteket.
Az est további részében többek között felcsendültek Bach, Handel, Mozart, Verdi, Purcell és Haydn művei is.
Salgó Ferenc kanonok-plébános érdeklődésünkre elmondta, a szentek élete példamutató, hogy hogyan is lehet Istenhez eljutni, hogy örök életet leljünk.
- Minden szentnek van egy úgynevezett élettere, amelyben lezajlott az élete. Szent Anna életéről nem tudunk sokat, viszont élete nagy hatással van az emberekre Ábrázolásában szinte mindig ott van a Szűz Anya, ezzel is példát mutatva, hogy vállaljunk gyermeket. A családi élet minden ember számára meghatározó, hiszen mindenki abban nő fel. Szent Annáéknak nagyon sokat kellett várniuk, hogy megszülessen a gyermekük. Ők erre nagyon vágyakoztak és készültek. Kérték a Jó Isten áldását. Ez egy nagyon fontos üzenet, hiszen manapság sajnos egyre kevesebben vállalják a gyermekáldást, kevés gyermek születik. Szeressük tehát a gyerekeket és fogadjuk el őket, mert ők Isten ajándékai. A gyerekek szívében rengeteg kincset helyezett el Isten, ami egy öröm. Kérjük Szent Anna áldást, hogy a gyerekek szeretett kincsek legyenek minden ember szívében. Én nagyon örülök, hogy egy olyan szent lehet templomunk védőszentje, akinek fontos üzenete van a családok életében.
A több mint egy órás koncertet a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!