Szent Anna-napi búcsú 2013.


2013-07-29 15:13:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Szent Anna-napi búcsú 2013. főképe
A Szent Anna plébániatemplom búcsúját ezen a hétvégén ünnepelték. A búcsú szombat este Varga János verbita szerzetes argentínai, vetített képes beszámolójával kezdődött, majd szentmisével zárult. Vasárnap reggel 7 óra 30 perckor misével folytatódott a Szent Anna búcsú, majd 9 órakor ünnepi szentmisére várták a híveket, melyen Salgó Ferenc kanonok-plébános megáldotta a jubiláló házaspárokat. Szent Anna a családi élet erényeinek, a gyermekek elfogadásának, helyes nevelésének szép példaképe. Szent Anna asszony a keresztény és az iszlám hagyomány szerint Szűz Mária édesanyja volt.
A hagyományokhoz híven a ma reggeli nagy szentmisén vették át a Szent Anna-plaketteket az idei kitüntetettek. A jeles kitüntetéssel a plébánia életében tevékenyen részt vevő hívek munkásságát, erőfeszítéseit ismeri el a pápai egyházközség. 2013-ban Szent Anna-plakettet kapott dr. Takács Lászlóné, Wölfinger István és Kardos József.
Dr. Takács Lászlóné hitét mélyen vallásos családból hozta magával és továbbadta saját családja körében. A közösségi életben is komoly feladatokat, áldozatot vállal. A rendszerváltást követő években a Batthyány Lajos Mezőgazdásági Szakközépiskolában az intézmény tanáraként felvállalta és vezette a középiskolai hitoktatást, megvallva ezzel a hitét a kollégák és diákok között. Tagja volt a plébániák között alakult Iskolabizottságának, ezáltal munkálkodott a városunk egyházi oktatási intézményeinek létrehozásában. A családpasztoráció lelkes híveként, a jegyeskurzus vezetőjeként fáradhatatlanul tevékenykedett és képviselte a plébániát. A Szűzanya buzgó tisztelője, tagja a Cursillo mozgalomnak és a Kalász szervezetnek. Az egyházközség képviselő testületében éveken keresztül tevékenykedett.
Wölfinger István szülőként nagy lelkesedéssel és sok munkával segítette a katolikus oktatási intézmények, az óvoda és az iskola létrehozását. Mint az Iskolabizottság elnöke, példamutatóan kiállt a keresztény nevelés elindításáért a városunkban. Családjában, gyermekei és unokái nevelésében is folyamatosan törekszik a keresztény értékek átadására. Mint a Szent Anna Egyházközség Képviselő Tesületének tagja, több cikluson keresztül segítette munkájával a plébániai megerősödését, gyarapodását. Az énekkarban évről évre részt vesz a Passió előadásában.
Kardos József, sajnos nem tudta átvenni elismerését, mivel beteg. Nyugalmazott pedagógus, aki az előző rendszerben is hitvalló keresztény életet élt. Ma is buzgón gyakorolja a vallást. Imre atya segítője a szentmiséken. Hosszú évek óta tevékenykedik az egyházközségben és kiáll a keresztény értékek mellett.
A kitüntetettek örömmel és meghatottan vették át az elismerést Salgó Ferenctől.
A mise a Himnusz hangjaival zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!