Megváltozott versenykiírás a PELC U-12-es és U-13-as csapatainál


2013-07-28 15:32:41  | cikk: Szalai Gábor  | 


Megváltozott versenykiírás a PELC U-12-es és U-13-as csapatainál főképe
A tavalyi szezonban még mindkét csapat versenykorosztálynak számított, ám az idei évtől az OTP Mol Bozsik Gyermek Labdarúgó Programban szerepelnek majd. Ez azt jelenti, hogy nagy pálya helyett félpályára játszanak a gyerekek, 5x2-es kapukra és 8+1-es felállásban. A 2001-es korosztály tavaly már belekóstolt az egész pályás játékba, így nekik a leszűkült játéktér és a csökkentett létszám hátrányt is jelenthet, mondta el Orovecz András, a csapat edzője.
 
- A csapat létszámából kifolyólag kevesebben lehetnek egyszerre a pályán, így jobban oda kell figyelni, hogy mindenki ugyanannyi időt töltsön a játéktéren. Az idei szezonban 6 tornán veszünk részt előreláthatólag, e mellett szeretnénk minél több edzőmérkőzést lekötni, hogy ezáltal is tovább fejlődjenek a gyerekek. A nagy hőség minket is megvisel, de a srácok hozzáállásával semmi probléma, keményen hajtanak minden tréningen. A 2002-es korosztály Horváth Imre vezetésével készül az idei szezonra, ők is a Bozsik Programban szerepelnek majd. Bár még csak ismerkedési fázisban jár edző és csapata, az látszik, hogy ebben a csapatban is akad jó pár tehetséges fiatal, akikre szép jövő várhat.
 
- Ismerem a társaság nagy részét, hiszen a diákolimpiai rendezvényeken szoktunk találkozni. Akad a srácok között jó pár tehetséges gyermek, ha el tudjuk végezni a megfelelő munkát, akkor ebből a társaságból is egy jól passzoló együttest tudunk formálni. A felkészülés során ketten foglalkozunk egy korosztállyal. Ez egyrészt azért jó, mert többet látunk, jobban oda tudunk figyelni a gyerekekre és könnyebben tudunk hibát javítani, másrészt egymás munkájából lehet tanulni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!