Győzelmet szalasztott el a Lombard Pápa a szezonnyitón


2013-07-26 21:23:36  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Győzelmet szalasztott el a Lombard Pápa a szezonnyitón főképe
Sokkal több helyzetet dolgozott ki és jobban is játszott ellenfelénél a Lombard Pápa a Puskás Akadémiával vívott ma esti szezonnyitón, a mérkőzés hajrájában mégis elbukták a győzelmet Tóth Bálint tanítványai. Az NB I 2013/2014-es kiírásának első mérkőzése 1-1-re végződött a Perutz Stadionban.

Lombard Pápa-Puskás Akadémia 1:1 (0:0). Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Buzás Balázs).

Lombard Pápa: Szűcs – Tajthy, Struhar, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Szabó O. (Tóth G. 61.), Tóth Bence (Eszlátyi 46.), Supic, Orosz (Király 71.) – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.
Puskás Akadémia: Hajdúch – Vachtler, Vaszicsku, Aposztolopulosz (Tamás Márk 56.), Farkas N. – Gajdos, Polonkai, Tóth Balázs (Nikolic 46.), Bertus (Tischler 46.), Baracskai – Zsolnai. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Gólszerző: Eszlátyi a 63., illetve Vaszicsku a 82. percben.
Sárga lap: Tajthy a 19., Szabó a 64. (pályán kívül), Tóth G. a 76., Supic a 84., Király a 90., illetve Polonkai a 22. percben.

A hazai csapat rögtön a mérkőzés elején egyértelművé kívánta tenni, ki az úr a pályán: Tóth Bálint legénysége szemmel láthatóan támadólag lépett fel ellenfelével szemben, és bő negyedórányi játék után akár már három góllal is vezethetett volna. A 3. percben Orosz kissé balról, 12 méterről eleresztett veszélyes lövését kellett védenie Hajdúchnak, míg a 10. minutumban Supic egészen a 16-os előteréig vezette a labdát, majd ígéretes helyzetből a kapu fölé lőtt. A 16. percben Orosz lépett ki a leshatáron egy nagyszerű indítással, betört a vendégek 16-osára, azonban ziccerből a jó ütemben kilépő Hajdúchot találta el.
A folytatásban maradt a pápai mezőnyfölény, de komolyabb helyzet már nem alakult ki. Az NB I abszolút újoncának számító felcsútiak igencsak vérszegény teljesítményt mutattak az első játékrészben, ezért nem volt meglepő, hogy vezetőedzőjük kettős cserét hajtott végre a szünetben. Ennek ellenére a második félidő eleje is a Lombardról szólt. Előbb Griffithsről pattant veszélyesen kapura egy Quintero-beadás, azonban Hajdúch a helyén volt, aztán Orosz távoli csavarását kellett vetődve mentenie a Puskás Akadémia hálóőrének.
A 63. percben a csereként beálló Eszlátyi törte meg a jeget, miután a Griffithstől visszakapott labdát közelről, éles szögből a kapu közepébe bombázta, 1-0. Ezt követően kissé leült a találkozó, a vendégek pedig egyre többször merészkedtek Szűcs Lajos kapujának közelébe.
A 81. minutumban egy helyezkedési hiba eredményeképpen Gajdos léphetett ki a pápai védők között, de végül a visszaérő Rodenbücher a 16-os előtt szögletre mentett előle. A szögletet viszont már nem tudták kivédekezni a hazaiak: Tischler közeli próbálkozását ugyan még hárította Szűcs, ám a kipattanót Vaszicsku néhány lépésről a hálóba passzolta a 82. percben, 1-1.
A hajrában Eszlátyi még kétszer is megszerezhette volna a győzelmet a Lombardnak, de először a felcsúti védők blokkolták a lövését, majd nem sokkal a lefújás előtt Hajdúch bravúros védést mutatott be. A vége maradt döntetlen, így a Lombard Pápa egy megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből az egyetlen helyzetét gólra váltó Puskás Akadémia ellen.
Szűcs Lajosék a második fordulóban a Budapest Honvéd stadionjába látogatnak augusztus 4-én, jövő vasárnap.

Tóth Bálint: Bosszús vagyok, mert 1-0 után, illetve azt megelőzőleg is temérdek helyzetünk volt. Sajnos a ma mutatott agresszivitás kevés a gólszerzéshez. Kimaradtak a helyzeteink, az pedig ilyenkor törvényszerű, hogy egy ilyen góllal egyenlít az ellenfél. Félakarattal nem lehet győzni, ezen a mentalitáson változtatni kell. Ez nagyon vérszegény teljesítmény volt.
Benczés Miklós: Izgalmas találkozó volt, ami után az eredménnyel elégedett vagyok, a játékunkkal azonban egyáltalán nem. A Pápa nyomás alatt tartott minket. A hazaiak több támadást vezettek, és be kell vallanunk, hogy a győzelemhez ők álltak közelebb. Fiatal csapatunk fegyelmezetten védekezett, viszont a labdaszerzéseket követően nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. Ennek ellenére eredményesek voltunk, ez pedig biztató és fontos egy újonc csapat számára. Ne felejtsük el, hogy csapatunkban hat akadémista lépett ma pályára, az ő fejlődésük szempontjából ez jó dolog.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!