Ma 19 órakor útjára indul a labda a Perutz Stadionban – Kezdődik az új fociszezon!


2013-07-26 13:14:56  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Ma 19 órakor útjára indul a labda a Perutz Stadionban – Kezdődik az új fociszezon! főképe
A Lombard Pápa-Puskás Akadémia bajnoki mérkőzéssel kezdődik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2013/2014-es kiírása ma 19 órakor a Perutz Stadionban. Tóth Bálint tanítványai tehát a magyar első osztály egyik abszolút újonca ellen szerezhetnek lendületet és önbizalmat a további fordulókra.
A vezetőedző dolgát nehezíti, hogy sérülés miatt Goran Maric, Kenesei Krisztián és Dlusztus András sem állhat a csapat rendelkezésére, ennek ellenére a Lombard számra korántsem jelent hiú ábrándot a felcsútiak legyőzése, sőt! A sárga-feketék immár rutinos élvonalbeli szereplőnek számítanak, keretükhöz több ígéretes fiatal tehetség és tapasztalt futballista tartozik, ráadásul a hat nyári edzőmeccsükből négyet megnyertek, így a kellő önbizalomra sem lehet panaszuk.
Egyébként az előző évekhez hasonlóan idén sem változtak az elvárások a Perutz Stadionban a pontvadászat startja előtt: a pápai focicsapatot az NB I középmezőnyében szeretné viszontlátni a klubvezetés – jelentette ki kérdésünkre Szemán György, a Lombard klubigazgatója. Mint mondta, véleményük szerint minden csapatrészben sikerült megerősíteni a keretet és a gárda felkészülése is jól sikerült. Hozzáfűzte, a nyár folyamán a játékosok bizonyították, hogy az előttünk álló szezon végén előrébb tudnak végezni a korábbi évek helyezéseihez képest.
Az átigazolási időszak augusztus végén zárul le, azonban a klubvezető tájékoztatása szerint az egyes posztokra külön-külön már nem keresnek labdarúgókat, tehát a játékoskeret gyakorlatilag késznek tekinthető. – Ettől függetlenül az átigazolási időszakban még alakulhatnak úgy a dolgok, hogy találunk olyan futballistát, akit érdemes leigazolni. Ha viszont már nem jön hozzánk új labdarúgó, véleményem szerint akkor is meg lehetünk elégedve a nyári átigazolásainkkal – jegyezte meg Szemán György.
Szűcs Lajos csapatkapitány szerint a mérkőzéseken mutatott produkciók, az elért eredmények alapján dől majd el, hogy valójában hogyan sikerült a gárda felkészülése. – Én mindenesetre bízom abban, hogy szép ősz előtt állunk. Az első fordulóban mindenképpen nyernünk kell, a rajton elért siker pedig nagy lendületet adhat a folytatásra. A Puskás Akadémia ellen kezdjük a szezont, a felcsútiaknak nagy előnyük, hogy évek óta együtt játszik a csapat gerince. Ettől függetlenül meg kell őket vernünk a Perutz Stadionban – fogalmazott határozottan az NB I legjobb kapusa.
Tóth Bálint vezetőedző a szezonnyitóval kapcsolatban kiemelte, semmi más feladatuk sincs, csupán meg kell nyerni a meccset – ha kell, akkor harcolva és csúszva-mászva.

Lombard Pápa-Puskás Akadémia, Perutz Stadion, 19 óra

Képek:

nincsenek képek

A Lombard Pápa nyári érkezőinek névsora így a fest a mai rajt előtt: Eszlátyi István, Horváth Gábor, Ivancsics Gellért, Jasmin Mecinovic, Kenesei Krisztián, Nagy Tamás, Novica Maksimovic, Orosz Márk, Peter Struhar, valamint Zoran Supic.
Ellenben távozott a csapattól Balogh Balázs, Beliczky Gergő, Daniel Orozco, Enyingi Marcell, Jasarevic Mahir, Maróti Béla, Mouhamadou Seye, Nacsa Péter, Tino Lagator és Szolga Máté.


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!