Újabb vizsgázók a Bakony Judo Clubban


2013-07-25 20:40:39  | cikk:  | 


Újabb vizsgázók a Bakony Judo Clubban főképe
A Bakony Judo Club két mestere is feljebb lépett a képzeletbeli ranglétrán. Hosszú és kemény felkészülés után június 28-án Végh József 3., míg Pillér Gábor 2. dan fokozatot szerzett. A két vizsgázó Mezei Csaba és Mezei Lajos segítségével készült fel a megmérettetésre, mely elméleti kérdésekből és formagyakorlatból állt. Mindkét feladatban kitűnően megállták a helyüket, így sikeresen szerezték meg a következő övfokozatot. Egyikük sem szeretne itt megállni, a kivárási idő leteltével újra az Országos Dan Kollégium elé állnak, hogy a következő szintre léphessenek.
- 17 éve volt a legutolsó vizsgám, azóta pedig sokat változott minden, legfőképpen a követelményrendszer – fogalmazott Végh József, a Bakony Judo Club elnöke. Szinte újra kellett tanulnom az egészet, és ebben nagyon sok segítséget nyújtott Mezei Csaba, őt tekintem a felkészítőmnek. E mellett szeretném megköszönni Pillér Gábornak a támogatását, aki kívülről figyelt a gyakorlás közben és javította a hibákat, illetve Mezei Lajosnak tartozom hatalmas köszönettel, aki a formagyakorlatban a partnerem volt.
Pillér Gábor egy sikertelen decemberi vizsga után rugaszkodott neki ismét a felmérésnek. A folyamatos készülés meghozta gyümölcsét, hibátlan elméleti tesztet követően csaknem tökéletes formagyakorlatot hajtott végre.
- Úgy éreztem, hogy életem legjobb formáját hoztam a formagyakorlat végrehajtása során, és ezt a társaimnak köszönhetem, akik segítettek a felkészülésben. Ezt nem nagyon szoktuk elmondani, de az az idő, amit a judora fordítunk, azt a családunktól vesszük el. Közel nyolc hónapja erről szólt az életem, munka után edzésekre jártam, hogy minél tökéletesebben sikerüljön a vizsga. Köszönöm tehát a feleségemnek és a gyerekeimnek a türelmet és a toleranciát.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!