Olaszországi sikerek a Szó és Kép Színpad háza táján


2013-07-25 16:50:58  | cikk: mo  | 


Olaszországi sikerek a Szó és Kép Színpad háza táján főképe
Külföldi sikert hozott az idei nyár a Szó és Kép Színpad számára. Azt, hogy a méltán népszerű társulat nemcsak hazai pályán nevetteti meg közönségét, bizonyítja a közelmúltban elért olaszországi sikerük is. Csukárdi Sándor, a Szó és Kép Színpad vezetője és Rózsás Hajnalka, a társulat tagja arról számoltak be, hogy július közepén maradandó élményekkel tértek haza a colmuranoi Artistrada fesztiválról. A poénok ültek, a közönség vette a lapot, a műsor szemmel láthatóan elnyerte az olasz közönség tetszését – foglalta össze az eseményeket Csukárdi Sándor.

Colmurano nem sokkal több, mint ezer lelkes település, ahol 19. alkalommal tartották meg a világszerte népszerű fesztivált. Az Artistrada idejére zenészek, artisták, mágusok, színészek, művészek garmadája lepte el az olasz kisvárost, benépesítve utcáit. A 14 helyszínen 19 csoport lépett fel a világ minden tájáról, még Argentínából és Ausztráliából is érkeztek művészek. A fergeteges hangulatú fesztiválra évente közel 60 ezer ember látogat el július közepén – tudtuk meg a beszámolóból. 
A pápai Szó és Kép Színpad a Csiriburi a manézsban című gyermekműsorával lépett a külföldi közönség elé. Rózsás Hajnalka kifejtette, a Pápa Városi Televízió segítségével készítettek egy filmet a gyermekprodukcióról, amelyet elküldtek az Artistrada válogatójára. A társulat műsora átment a rostán, így a produkciót beválogatták a fellépők közé. A Csiriburi a manézsban című, pantomim jellegű darabot hat alkalommal mutatta be a társulat az olasz kisvárosban. A közönség rendkívül fogékony volt az előadásra – derült ki a beszámolóból.

A Szó és Kép Színpad továbbra sem pihen. A nyár utolsó hónapjában szinte minden hétvégére jut egy-egy fellépés. Szombaton Nagyvázsonyba mennek, aztán Kapolcsra, majd Szőcre, Kupra és így tovább...a társulat számos hazai településen gyűjti jól megérdemelt sikereit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!