Tiltakozó akciót szervez a Pápai Hús szakszervezete


2013-07-19 21:07:37  | cikk: HuHa  | 


Szombat délelőtt 10-12 óra közötti időre tiltakozó akciót szervezett a Kossuth utcára a Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete. Az egyik helyi hirdetési lapban megjelent közleményük szerint a villámakciónak nevezett megmozdulást azért tartják, mert a Pápai Hús 1913 Kft. 2013. június 28-án felmondta a vállalat és a dolgozókat képviselő szakszervezet közötti kollektív szerződést. Meglátásuk szerint a KSZ felmondása jogellenesen történt és megszűnése tíz-harmincezer forint kiesést is jelenthet a dolgozóknak havonta.

A hír hallatán Áldozó Tamás megkeresésünkre úgy reagált, hogy jogellenesség történt-e, azt a bíróság jogosult eldönteni, és ezt semmilyen megmozdulás nem helyettesítheti. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a KSZ hatálya a felmondást követő harmadik hónap végén szűnik meg, új kollektív szerződésről ez idő alatt van lehetősége megegyezni a munkáltatónak és a munkavállalóknak. A cég többségi tulajdonosát, az önkormányzatot képviselő városvezető kiemelte, nem szabad megfeledkezni arról sem, a korábbi ügyvezetés felelőssége, hogy idáig jutott a húsipari vállalat és a korábbi felelőtlen gazdálkodás következményeként a munkáltatónak jelenleg minimális mozgástere van a dolgozói juttatások szabályozására.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!