Ezen a héten zajlik a barokk tábor első turnusa


2013-07-18 11:21:31  | cikk: mo  | 


Ezen a héten zajlik a barokk tábor első turnusa   főképe
Javában zajlik a barokk tábor első turnusa. A nyári időszakban ma már hagyományosan megrendezett tábor idén is gazdag programmal várta a gyerekeket. Az első turnusra 17 diák jelentkezett, s a tábor már szinte kinőtte Pápát, hiszen nemcsak a városból és a környékről jöttek a résztvevők, érkeztek gyerekek Budapestről, Szigethalomról és Gyarmatról is. A programkínálat és a foglalkozások színes kavalkádja a város és a nevezetességek bemutatására koncentrál. A táborozók nemcsak a kastélyban töltik el ezt az egy hetet, megismerhetik Pápa nevezetes épületeit, turisztikai attrakcióit. A diákok voltak a Kékfestő Múzeumban, a Református Gyűjteményben, sétáltak a belvárosban, felmentek a Nagytemplom tornyába és hallhattak a Fő tér múltjáról és jelenéről is. Mindezt Zsuppán István idegenvezetésével, aki izgalmas történeteken keresztül vezette be a gyerekeket a város történelmébe. 

Az Esterházy-kastélyban három múzeumpedagógiai foglalkozás várta a résztvevőket a tábor hetében. A Pegazus Színház művészeivel barokk táncokat, mondókákat tanultak és elsajátíthatták a korabeli etikettet is. A Várkertben kincskeresés gazdagította tudásukat, hiszen az elrejtett feladatlapokon szereplő kérdésekre helyes válaszokat kellett adniuk, de természetesen számos társasjáték alkalmával is bővítették ismereteiket a várossal múltjával és a kastéllyal kapcsolatban. Hétfőtől minden nap rendszerint barokk játszóházzal indult, ahol a korhoz köthető dísztárgyakat, legyezőket készíthettek a gyerekek, amelyeket persze haza is vihettek a nap végén. A pénteki zárónapon barokk fotózáson is részt vehetnek a diákok, s az elkészült fotókat magukkal is vihetik emlékül.

Dobosi Kitti érdeklődésünkre elmondta, nagyon tetszik neki a tábor, igen izgalmas. A legjobban a toronylátogatás ragadta meg a Nagytemplomban. Elmondta, csodálatos kilátás nyílik a városra a magasból, hatalmas élmény volt – fogalmazott a kislány.

A barokk tábor következő turnusára még várják a jelentkezőket. Az augusztus 5-9. között tartandó táborban hasonló programok várják a résztvevőket. A barokk tábor részvételi díja 12 ezer forint, melyből testvérek esetén 20 százalék kedvezményt biztosítanak. A gyerekeket hétfőtől péntekig, fél nyolctól ötig várják a programok, s közben ebédet is kapnak a táborozók.
Jelentkezni lehet a 06-70-314-1959-es telefonszámon, vagy az esterhazykastely@papa.hu e-mail címen.     

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!