Az egészségfejlesztés szolgálatában


2013-07-15 10:08:00  | cikk: HuHa  | 


Kormányzati támogatással hamarosan öt egészségfejlesztési iroda nyílik Veszprém megyében, az egyik Farkasgyepűn – tájékoztatta hírportálunkat a térség országgyűlési képviselője. Dr. Kovács Zoltán kiemelte: az iroda célja, hogy minden olyan ember, aki egészségügyi támogatásra szorul, segítséget kapjon. Az új intézmény kiegészíti az alapellátás szerepét – tette hozzá. Az egészségfejlesztési irodában tanácsadással segítik például a háziorvosoktól, járó- vagy fekvőbeteg szakellátásból érkező életmódváltásra szorulókat. Dr. Kovács Zoltán kifejtette: különös figyelmet fordítanak majd a keringési betegségekben szenvedőkre, a dohányzásról leszokni vágyókra, az alkoholbetegekre, vagy a tragédiát átélt emberekre. Főként időseknek, egyedül élőknek tudnak majd nagy segítséget nyújtani az iroda dolgozói, akik mind a környékről származnak, helyi ismeretekkel rendelkeznek, ezáltal könnyebben és eredményesebben tudják elérni a rászorulókat.
A kormány az irodák létrehozásával azt szeretné elérni, hogy azok is szakszerű ellátásban részesüljenek, akik az egészségügyi rendszer eddigi szolgáltatásait nem tudták használni, ugyanakkor támogatásra van szükségük. A megyében még Veszprémben, Balatonalmádiban, Tapolcán és Somlóvásárhelyen, országszerte pedig összesen 58 településen nyílik egészségfejlesztési iroda – áll a kiadott sajtóközleményben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!