Burkolják a jégpályát


2013-07-14 08:12:27  | cikk: HuHa  | 


Burkolják a jégpályát főképe
Július első napjaitól folytatódnak újra látványosan a Fő tér kivitelezési munkái. A tér ettől függetlenül használható, az építők kisebb területeket vonnak körbe kordonnal és ott folyik a munka. Az egyik munkaterület a Gróf út - Szent István út Fő téri szakaszán van, melynek mindkét végén dolgoznak. Az ideiglenes út elbontását követően néhány föld alatt futó vezeték cseréjét kellett elvégezniük az építőknek, aztán pedig megkezdték a hiányzó útpálya megépítését. Az elmúlt napokban a Gróf úton csaknem teljes hosszban kiépítették az úttest és a mellette húzódó járda szegélyét, elkészült az útpálya alapozása, kialakították a kastélyhoz vezető átkelőhelyet és megkezdték a gránitkövek lerakását az úttesten. A tér délnyugati oldalán a bugyogó szökőkútnál is dolgoztak a kivitelezők, itt a vízelvezető folyókák kialakításán javítottak. A hét második felében aztán elkerítették a jégpálya egyik felét, ahol a burkolási munkákat készítették elő. A meglévő betonrétegre vízzáró réteget húznak, és erre kerülnek a gránit burkolólapok, melyeknek első darabjait már le is rakták. A munkafolyamatot szakaszosan végzik, kisebb felületeket készítve elő a burkolásra. A jégpálya burkolása mellett hamarosan a tér fugázását is megkezdik, ami szintén kisebb területek lezárásával jár majd – tudtuk meg Vörös Lászlótól, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatójától.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!