MSZP: Kormányzati segítség kell - még menthető a húsgyár


2013-07-11 19:07:10  | cikk: mo  | 


MSZP: Kormányzati segítség kell - még menthető a húsgyár főképe
Kizárólag gazdasági szempontok alapján ítéljük meg a húsgyár helyzetét és csakis abban az esetben tárjuk a nyilvánosság elé véleményünket, ha érdemi információt szeretnénk közölni – hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselő. A politikus elmondta, a gyár működése újabb fordulóponthoz érkezett.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, a teljes magyar húsipar válságban van. 2010 után olyan adóterhek sújtják a feldolgozókat, amelyeket nem tudnak kigazdálkodni. A szocialista képviselő továbbra is úgy véli, a hivatalos magyar élelmiszeripar versenyképessé tételéhez csökkenteni kell az áfát. A politikus hangsúlyozta, a gyár egyik lételeme, hogy kapjon alapanyagot, éppen ezért nem lehet megtenni a beszállítókkal azt, hogy nem fizetik ki a tartozást.
- Látjuk, hogy a korábbi reorganizációra szánt forrás elfogyott, ismételt forrásokra van szükség. Három dolog kell a gyár megmaradásához. Szükséges, hogy ne folyjon vita a gyár vezetése és az érdekképviseletek részéről a különböző juttatások tekintetében. Másrészt a nyugalom megteremtéséhez nemcsak jogi háttérre van szükség, hanem pénzre. Ez a gyár még mindig megmenthető, de jelentős forrásokra van szükség. Ugyanis ha a cég nem tudja rendezni a szállítói tartozásait, nincs olyan termelő, aki továbbra is disznót hozna a gyárba – közölte Gőgös Zoltán.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a szocialista pártnak nem a pánikkeltés a célja, ebben a helyzetben a legfontosabb a munkabéke és a nyugalom megőrzése. A legkisebb feszültség is végzetes lehet a gyár számára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!