Most a kéttornyúlakiakon a sor – falunapi mulatság hajnalig


2013-07-07 00:01:30  | cikk: mo  | 


Most a kéttornyúlakiakon a sor – falunapi mulatság hajnalig főképe
Ünnepnap volt a mai a kéttornyúlakiak számára. Nem is választhattak volna szebb időt a közös mulatságra, hiszen már a reggeli órákban hét ágra sütött a nap, csalogatva a falu apraja-nagyját a településrész sportpályájára.  A falunap délelőttjén a ragyogó napsütés korán kicsalta a szervezőket és a településrész lakóit a szabadba: izgatottan, jókedvűen mozogtak a dolgos kezek a pörkölthöz szánt zöldségek és hús felaprításánál, de lassacskán megérkeztek a fürge lábú focista palánták is, benépesült a kéttornyúlaki foci és megtelt a mindig népszerű ugrálóvár is. Már a délelőtti órákban számtalan program várta a falu lakóit, kicsiket és nagyokat egyaránt. Nem maradhattak el a gyermekügyességi játékok, a legkülönfélébb sportversenyek, a kötélhúzás, a zsákban futás, a lufifújó verseny, és természetesen volt női futballmérkőzés, kispályás foci és 11-es rúgó verseny is. Kirknopf Ákos édesapjával látogatott ki a falunapra, sok programban részt vett, számos sorversenyen kipróbálta magát és focizott is. Ákos elmondta, nagyon szereti a falunapot, mert ilyenkor igazán ki lehet kapcsolódni.

A délutáni szieszta után újra belevetették magukat a falunapi forgatagba a kéttornyúlakiak. A szórakoztató programok sokakat megmozgattak. Vidám összeállítással készült a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Dé-Mol színtársulata, az amatőr művészeti csoport a Csalóka Péter című mesejátékkal rukkolt elő a helyiek szórakoztatására. Nagy közönségsikert aratott a Pápai Musical Stúdió operett-kuplé műsora, de persze a legnagyobb örömöt a Miénk a színpad elnevezésű program okozta a helyieknek, hiszen ez róluk, nekik szólt. A színpadi produkciók nagy részét a helyi gyermek- és felnőttcsoportok, modern- és néptáncosok, illetve egyéni előadók adták. Mayer Sára és három társa hastánccal szórakoztatta a közönséget. A fiatal lány elmondta, koreográfusuk nincs, autodidakta módon sajátították el a lépéseket. A ma este bemutatott koreográfiát egy hete próbálta a csapat. Ismerősen cseng a kéttornyúlakiak fülében a Csipet-Csapat elnevezés, hiszen a gyermekcsoport már három éve rendszeres fellépője a falunapoknak. Vincze Viktória és Vörös István, a két koreográfus elmondta, a gyerekek nagy lelkesedéssel sajátították el a néptánc egyes elemeit.

A kéttornyúlaki falunapra dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester is kilátogatott. A polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, tagnap Kéttornyúlakon is megalakult a helyi részönkormányzat, ami annyit jelent, hogy nem születik helyben olyan, a helyieket érintő döntés, amelyben a településrészi önkormányzat ne mondta volna el a véleményét. Áldozó Tamás biztatta a falubelieket a testületi üléseken való részvételre és arra, hogy javaslataikkal, ötleteikkel segítsék a falu részönkormányzatát.

A kora esti órák emelkedett percei a sportversenyek győzteseinek járó díjak átadása. A közönség és a résztvevők izgatottan várták az eredményhirdetést, a díjakat dr. Kovács Zoltán, Unger Tamás és Máté István, a részönkormányzat elnöke adta át. A női 11-es rúgó versenyben Toki Éva, míg a férfiak versenyében Bíber Balázs szerepelt az élen. Számos díjat és elismerést osztottak ki az este folyamán, mégis a legnagyobb öröm a Kéttornyúlaki SE csapatáé volt, hiszen a fiúk bajnoki címet szereztek a megyei negyedosztályú futballbajnokságon.

A kéttornyúlaki falunap mindig felpezsdíti a lakosságot. És ez így is van jól, hiszen erre való egy közösségi rendezvény, hogy a helybéliek kikapcsolódjanak, ismerkedjenek, szórakozzanak, s mindezt együtt. Kiszakadva a hétköznapok mókuskerekéből, egy napra elfelejtve a gondokat, problémákat. Máté István úgy látja, van igény az ilyen rendezvényekre, hiszen ilyenkor a falu apraja-nagyja kiveszi a részét a szervezésből, a programokból, a lebonyolításból. S ha minden összeállt, akkor pedig jöhet a mulatság...hajnalig.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!