Gyümölcsöző erdélyi kapcsolat a nyugdíjasoknál


2013-07-05 21:32:58  | cikk: mo  | 


Gyümölcsöző erdélyi kapcsolat a nyugdíjasoknál főképe
Vidám műsorral, verssel, meleg szeretettel és házi készítésű süteményekkel, pogácsával, valamint jófajta somlai borral fogadta rég nem látott barátait a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete ma este. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ földszintjének küszöbét énekelve, integetve, üdvözlő kiáltásokkal lépték át azok az erdélyi nyugdíjasok, akik tavaly nyáron találkoztak első ízben pápai nyugdíjas társaikkal. A Sepsiszentgyörgyi Sugás Nyugdíjas Szövetség tagjai akkor csak átutazóban voltak Pápán, de az egy évvel ezelőtti találkozás egy szoros kötelék kialakulásának kezdetét jelentette. Ma már régi ismerősként tértek vissza a városba. Látogatásukat Pápa Város Önkormányzata is támogatta, szállást kaptak a Kóterben, élvezték a Várkertfürdő nyújtotta pihenés örömét és megtekintették a város nevezetességeit. A mai este már a búcsúzásé volt, hiszen a negyven fős csoport holnap indul vissza Erdélybe.

Baán Éva, a pápai nyugdíjas egyesület elnöke elmondta, nagy örömmel ápolják a kapcsolatot, melyet Áldozó Tamás polgármesternek köszönhetnek, hiszen ő kezdeményezte a két szervezet közötti együttműködést. Műsorral készültek vendégeik fogadására: P. Tófeji Valéria verssel köszöntötte a sepsiszentgyörgyi nyugdíjasokat, a pápai egyesület énekkara pedig bakonyi népdalokat hozott üdvözlésükre. A tánckar sem maradt ki a műsorból, ők magyar táncokkal szórakoztatták a megjelenteket.

A Sepsiszentgyörgyi Sugás Nyugdíjas Szövetség 2007-ben alakult és Kovászna megye területéről fogja össze nyugdíjas tagjait. Tagságuk ma már több mint 1000 főt számlál. Szabó Zoltán Ferenc elmondta, nagy szeretettel jöttek vissza Pápára, hiszen ritkán tapasztal az ember olyan őszinte kedvességet, mint amilyenben itt volt részük – fogalmazott a szövetség elnöke. Nagyra becsüli az együttműködést, hiszen ez az összetartás záloga lehet annak is, hogy egyre mélyebb kapcsolat alakuljon ki a két közösség között.

Baán Éva elmondta, elfogadva a szövetség meghívását 95 pápai nyugdíjas látogat augusztusban Sepsiszentgyörgyre, s a mai este kiváló alkalom az ismerkedésre.

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete vezetője elmondta, nagy örömére szolgál, hogy tagságuk már 530 főt számlál. A szám beszédes, hiszen visszaigazolja mindazt a tevékenységet, amelyet az egyesület vezetése a tagságért tett.
Baán Éva közölte azt is, a közelmúltban nagy szomorúság érte az egyesületet: Badics Gézáné, a szervezet titkára hosszan tartó betegség után eltávozott körükből. Az elnök úgy fogalmazott, nagy űrt hagyott maga után, hiányát nehéz lesz feldolgozni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!