Nyolc Fighting Force aranyérem az Amatőr Harcművészeti Világbajnokságon


2013-07-04 15:52:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyolc Fighting Force aranyérem az Amatőr Harcművészeti Világbajnokságon főképe
Az elmúlt hétvégén rendezte meg a WAKF (World All-style Kickboxing Federation) Szövetség 2013-as amatőr világbajnokságát. A verseny rendkívül színvonalas meccseket hozott, a KO-s rendszerben több kiütéses meccsel, míg a light-os szabályrendszerekben gyors, technikás küzdelemmel. A világbajnokságon kevert rendszerű küzdősportok (K1, MMA), tatamisportok és ringsportok szerepeltek, valamint a birkózás válfajának számító grappling, illetve japán, kínai és koreai extrém formagyakorlatok. A versenyzők gyermek, kadett, junior, felnőtt, veterán és gold kategóriában indulhattak. A pápaiak részéről a Fighting Force SE hét versenyzővel vett részt a küzdelmi és formagyakorlatokban, a viadalt - mely egyben Kasza László utolsó megmérettetése is volt - az egyesület elnöke foglalta össze.
- Sajnos, a "központi sporthatalom" bojkottálta a hozzá kötődő egyesületek, csapatok, versenyzők részvételét, ezért sokan távol maradtak a rendezvénytől. A verseny megnyitója előtti vezetői értekezleten azonban Fabio Carrone, a WAKF technikai igazgatója és Horváth Ferenc, a WAKF Szövetség elnöke úgy döntött, hogy egyrészt a meglevő technikai feltételek (sportcsarnok, tatami, érmek, oklevelek), másrészt a már ideérkező hazai és külföldi versenyzők miatt a kialakult helyzet ellenére is megrendezik a világbajnokságot. A fiúk szerencsére tudták függetleníteni magukat a körülményektől, így azok az eredmények születtek, amelyeket várni lehetett. Az eredmények felsorolásakor az első helyre kívánkozik Németh Tibor, aki három szabályrendszerben is (K-1, kick-light, full contact) is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Enyingi András a gyors, technikás küzdelmet nagyon szereti, ezt most is bizonyította, hiszen light contact szabályrendszerben megvédte tavalyi címét, semi contactban második lett. Gál Szilárd több éve nálam versenyez, neki legtöbbször a legnehezebb saját magát legyőzni, ez most sikerült neki, kick light küzdelemben arany-, thai bokszban bronzérem került a nyakába. Büszke vagyok azokra is, akik versenyről-versenyre egyre több rutint szereznek, Fodor Dániel, Virág Péter, Száraz Levente sem maradt sikerélmények nélkül.
Kasza László 2009-ben hagyott fel a küzdősporttal, azóta kizárólag formagyakorlatban indult. Korábbi elhatározása értelmében a tapolcai versennyel pedig 1987-ben indult versenyzői karrierje végleg befejeződött, versenyzőként több megmérettetésen nem szerepel. Szerencsére búcsúját sikerült pályafutásához méltóan befejezni, hiszen japán felnőtt, japán veterán, kínai veterán kata-ban aranyéremmel gazdagodott, emellett felnőtt japán formagyakorlatban még egy ezüstérem is a nyakába került.
- Örültem, hogy végül megrendezték a versenyt, hiszen ezzel a kupával szerettem volna befejezni versenyzői pályafutásomat. Becsületesen felkészültem, nagyon elfáradtam a négy kategóriában, jól képzett ellenfelek voltak, mindent megtettem, úgy érzem most már így kerek ez a történet. Még nem tudom megmondani, mit hoz a jövő, az edzői munkám egy darabig még biztosan menni fog. Visszavonulásommal egy nagy űr keletkezett bennem, 26 év az mégiscsak 26 év, egyelőre a tanítványok erőt adnak, a többit majd meglátjuk…

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!