Német diákok látogattak Pápára


2013-07-04 11:06:10  | cikk: mo  | 


Német diákok látogattak Pápára főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola Székhelyintézménye 2005 óta ápol kitűnő kapcsolatot az Észak-Rajna-Vesztfáliában található német iskolával, a Berufskolleg des Kreises Höxter-rel. A pápai intézmény számára rendkívül hasznos együttműködést még az akkori igazgató, jelenlegi alpolgármester, Unger Tamás kezdeményezte. A testvériskolai kapcsolat kiválóan működik azóta is, az intézmények képviselői között személyes kapcsolat alakult ki, s az idelátogató külföldi pedagógusok már jól ismerik mind a pápai iskolát, mind a várost. Nemcsak német diákcsoportok látogatnak Pápára minden nyáron, hanem az európai uniós Leonardo projekt keretében a magyar fiatalok is részt vehetnek külföldi szakmai gyakorlatokon, Höxterben – tudtuk meg Aller Zsuzsától, a projekt felelősétől.

A napokban 19 német diák érkezett Pápára a höxteri iskolából, akik nemcsak ismerkednek a magyar tanulókkal, hanem számos gyár- és céglátogatás alkalmával szereznek tapasztalatokat a helyi kereskedelem és vállalatvezetés, -irányítás jellemzőiről. A külföldi diákok nagy izgalommal néznek a Pápán töltött 10 nap elébe, de már eddig is kiválóan érezték magukat a városban. Elmondták, nagyon tetszik nekik a város és Magyarország éghajlata, hiszen örömmel látják, hogy hazánkban tombol nyár, rengeteg helyen lehet fagyit enni és sok látnivaló van. Természetesen nemcsak a kirándulásról és a városnézésről szól a látogatásuk. A megtekintett gyárak kapcsán elárulták, nem látnak különbséget a német és a magyar vállalatok között, mindenhol tisztaság, korrekt munkafolyamatok és jó körülmények fogadták őket.

Sandra Soszynski, a német intézmény képviselője azt hangsúlyozta, ez a kapcsolat kiváló lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy megismerjenek egy olyan országot és kultúrát, ahova saját erejükből talán nem jutnának el. Ismerkednek a településsel, a magyar diákokkal és természetesen a helyi kereskedelemmel, cégekkel.

Aller Zsuzsától megtudtuk, a Leonardo projekt keretében minderre a magyar diákoknak is lehetőségük nyílik. Pénteken 16 fiatal indul útnak a németországi Höxterbe, és négy héten keresztül vesznek részt szakmai gyakorlatok keretében külföldi kereskedelmi cégek munkájában.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!