Egyhangúlag elfogadták a részönkormányzatok a Helyi Esélyegyenlőségi Programot


2013-07-02 22:25:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Egyhangúlag elfogadták a részönkormányzatok a Helyi Esélyegyenlőségi Programot főképe
Tegnap, illetve ma ülésezett Borsosgyőri Városrész Önkormányzata és Tapolcafői Városrész Önkormányzata, ahol mindkét testület határozatképes volt. A gyűlésen véleményezték a július 4-ei testületi ülésen tárgyalandó programot. Mindkét településrészi önkormányzat képviselői egyhangúlag elfogadásra javasolták Pápa Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programját.
A Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP) jogszabályoknak megfelelő kidolgozása érdekében 2012. május 14-én tartotta alakuló ülését a Helyi Esélyegyenlőségi Fórum. Az ülésen a következő munkacsoportok kialakításáról döntöttek a tagok: Mélyszegénységben élők és romák helyzete munkacsoport, vezetője Benecz Rita Emberi Erőforrás Osztályvezető, Gyermekek helyzete, esélyegyenlősége, gyermekszegénység munkacsoport, vezetője Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője, Nők helyzete, esélyegyenlősége munkacsoport, vezetője Vargáné Maurer Ilona, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő ápolási igazgatója, Idősek, fogyatékkal élők helyzete, esélyegyenlősége munkacsoport, vezetője Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője. A munkacsoportok tevékenységét Orbánné Szekér Dorottya, Sándor Judit és Horváth Judit, az Egyesített Szociális Intézmény közalkalmazottai koordinálták, akik részt vettek az esélyegyenlőségi referens képzésen. A Helyi Esélyegyenlőségi Program küldetése, hogy megakadályozza az emberek elleni bármilyen diszkriminációt faji vagy etnikai származásuk, vallásuk, hitük, fogyatékosságuk, életkoruk vagy szexuális orientációjuk alapján. Az esélyegyenlőség minden ember számára fontos érték. Céljuk, hogy mindenkinek esélye legyen a szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez.
A tapolcafői gyűlésen szó esett még a termelői piac kialakításáról a faluban, valamint a képviselők megszavazták, hogy hozzájárulnak a gannai buszváró felújításához.

Hétfőn tartotta ülését a Humánerőforrás Bizottság (HEB) is, akik szintén egyhangúlag elfogadásra javasolták a helyi esélyegyenlőségi programot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!