Holnaptól teljes útzár a Gróf út-Szent István út Fő téri szakaszán


2013-07-02 22:05:20  | cikk: HuHa  | 


Szerdán délelőtt teljesen kizárja a gépjárműforgalmat a Fő tér építését végző Boroszlán Zrt. a Gróf út-Szent István út Fő téri szakaszáról, vagyis az építés alá vont területről. Ez azt jelenti, hogy holnaptól az ideiglenes úton sem közlekedhetnek az autóbuszok, melyeknek eddig engedélyük volt a behajtásra, nem beszélve arról a sok egyéb gépkocsiról, melyek a behajtani tilos tábla ellenére a közlekedési szabályokat súlyosan megsértve használták a kastély előtt kialakított ideiglenes utat. A teljes útzárra az útpályák építésének folytatása miatt van szükség, a következő napokban ugyanis a kivitelező folytatja a megkezdett munkát és mind a Kazamata felőli oldalon, mind a Gróf úton megépülnek a hiányzó útszakaszok és járdák, továbbá befejezik az új autóbusz megálló építését is. A munkálatok várhatóan két hónapig tartanak, ezalatt a teljes járműforgalom ki lesz tiltva az érintett területről. A korábbi elképzelést - mely szerint az autóbuszok a már megépített új útpályán közlekedhetnek a kivitelezés ideje alatt is - elvetették a szakemberek, részben az építési terület szűkössége, részben a balesetek megelőzése miatt.
A következő hetekben megépítik a még hiányzó gránitkő burkolatú rövid útszakaszokat, a meglévő utakhoz csatlakozó aszfaltfelületet, a kastély felőli oldal járdáját és rendezik a kastélyhoz tartozó zöld területeket is – tájékoztatott Vörös László vezérigazgató.
Az építkezés ideje alatt az eddig az ideiglenes úton áthaladó autóbuszok a Várkert úton közlekednek majd, vagyis az autóbusz állomásról a Gróf úton, Várkert úton és Szent István úton haladnak végig, a Török Bálint utcától pedig változatlan útvonalon mennek tovább. A szerda reggeli műszakkezdéstől érvényben lévő változás az 1, 1Y, 2, 7-9, 7-10, 11, 11/A 13, 17 jelű helyi járatokat érinti,  az útvonal változás miatt értelemszerűen a Várkastély (Kazamata) és a Színház (Strandfürdő) elnevezésű megállók kiesnek a forgalomból – tudtuk meg Szabó Gábortól, a Bakony Volán forgalmi igazgatójától. A helyközi járatok útvonala szintén a Várkert úton lett kijelölve, azok az autóbuszok sem érintik a Színház (Strandfürdő) megállót.
Az autóbuszok közlekedési rendjének változásáról autóbusz állomás elővételi pénztárában, a 06/89/324-811-es telefonszámon, valamint a www.bakonyvolan.hu honlapon kaphatnak információt az utasok – közölte a forgalmi igazgató, hozzátéve – a kerülő út kissé hosszabb az eddiginél, ezért apróbb késésekre lehet számítani.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!