Sikeres hittantábor a Ferences templomban


2013-07-01 20:00:08  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres hittantábor a Ferences templomban főképe
A tókerti Szent Benedek Plébánia június végén harmadszor rendezte meg a nyári hittanos táborát. A helyszín a tavalyi évhez hasonlóan a Ferences templom udvara és közösségi termei voltak. A jó hangulatú, egy hetes táborban 40 gyermek vett részt. Répásné Ihász Mariann és Steinerné Czihlár Helga szervezők hírportálunknak elmondták, a tábor témája és címe ezúttal „Jézus a barátom” volt, mellyel azt szerették volna elérni, hogy a gyerekek „megérezzék” Jézus barátságát és szeretetét.
- Vidám, mozgalmas és áldott öt napot töltöttünk együtt. A gyerekek az öt nap során felelevenítették Jézus életének főbb állomásait. A születés történetét, az apostolok kiválasztását, Jézus példabeszédeit, gyerekekkel való kapcsolatát, halálát és feltámadását. A tábor során több kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. Készítettek társasjátékot, „Isten hozott”-ajtódíszt, pénztárcát, barátságkarkötőt, ceruzatartót és faliképet. Sokat énekeltünk, játszottunk métát és floorballt, dagasztottunk kenyeret, ültettünk magokat, részt vettünk egy akadályversenyen, és a tábor végén Jézus feltámadásának örömére mindenki egy rövid üzenettel engedett fel egy héliummal töltött léggömböt. A tábor során a tókerti plébánia Rózsafüzér Társulata segítette a munkánkat – mondták a szervezők.
A tábort egy hálaadó szentmise zárta, melyen részt vettek a gyerekek szülei és nagyszülei is.
A szervezők köszönetüket fejezték ki dr. Mail József apát úrnak, Szijártó László és dr. Csernai Balázs káplánnak, akik lehetővé tették, hogy ez a tábor létrejöhessen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!