Nyárköszöntő hangverseny a református templom orgonájának javára


2013-06-29 21:23:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Nyárköszöntő hangverseny a református templom orgonájának javára főképe
Jótékonysági hangversenyt rendeztek ma kora este a református templomban. Az ingyenes zenei eseményen a templom rossz állapotban lévő orgonájának felújítására gyűjtöttek adományokat a szervezők. A színvonalas hangversenyen Varga Zoltán orgonált, Lakner Norbert trombitán játszott, míg Baboth Borbála énekkel működött közre egy zeneszám alkalmával.

A nyárköszöntő koncert folyamán a reneszánsztól kezdve egészen a modern zenéig bezárólag változatos, de egyenletesen nívós muzsikát hallhatott a zenekedvelő közönség: felcsendültek Bach, Boëllmann, Charpentier, Martini, Messiaen, Palestrina, Schubert és Gárdonyi Zoltán egyes zeneműveinek dallamai.

Varga Zoltántól megtudtuk, terveik szerint a mostani alkalom egy hangversenysorozat első állomása volt. Céljuk, hogy segítsenek előteremteni a református templom orgonájának felújításához, javításához szükségese anyagi forrásokat. Az orgonaművész kérdésünkre elmondta, ha egy ilyen hangszerhez komolyabban hozzá kell nyúlni, az mindenképpen több tízmilliós költséget jelent.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!