Nyári táborral zárták le a tanévet a Refi művészetisei


2013-06-29 19:59:19  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Nyári táborral zárták le a tanévet a Refi művészetisei főképe
Immár hagyományosnak számító nyári táborral búcsúztatták a tanévet a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája művészeti tagozatos növendékei. A tanintézet minden tanév végén megszervezi a népszerű szakmai táborát, amelynek során idén a tánc- és képzőművészeti tanszakos diákoknak a saját foglalkozásaik mellett számos közös programjuk is volt.
– A nyár elején a gyerekek kötelező szakmai táborban vesznek részt. Ilyenkor az előző tanév lezárása és a következő megalapozása zajlik a tánc-, valamint a képzőművészeti tanszakon egyaránt. Azokat az egyedi, különösen izgalmas tanítási órákat sűrítjük bele ebbe a táborba, amelyeket a tanév során nem tudunk teljes óraszámban biztosítani, és itt most alaposan bepótoljuk ezeket – tudtuk meg Müller Anitától, a művészeti szakközépiskola tagozatvezetőjétől.
A néptáncosok magyar és cigány táncokkal ismerkedtek, míg a színházi táncosok pedig a limón, illetve a kontakt improvizációs táncstílushoz kerülhettek közelebb. Emellett a néptánc és a színházi tánc tagozat egymástól is tanult.
A képzőművészetisek többek között krokiztak (gyors rajz), önarcképet festettek, valamint megörökítették a Refi belső tereit. Továbbá részt vettek múzeumlátogatással összekapcsolt kiránduláson is.
– Nyilván 5-6 nap alatt nagyon nagy kaliberű munkákat nem lehet elkészíteni. Ugyanakkor a tábor remek alkalmat kínál a különféle technikákkal történő játékra. Összességében ez az egy hét rendkívül hasznos tapasztalatokkal szolgált a gyerekek számára – nyilatkozta hírportálunknak Kerepel Péter művész-tanár, a képzőművészeti tanszak vezetője.
A táncosok és a képzőművészetisek a napi munka végeztével közös programokon vettek részt: moziban mentek, strandoltak, szalonnát sütöttek, valamint humoros és látványos formában megvalósított különleges performanszokat adtak elő a Fő téren.
A tanárok egybehangzó véleménye szerint remekül sikerült a szakmai tábor, amely egyúttal kiváló közösségépítő esemény is volt.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!