Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság: Dunaszerdahely megvédte címét


2013-06-29 13:56:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság: Dunaszerdahely megvédte címét főképe
A Dunaszerdahely – Nyárádszereda mérkőzéssel zárult a bajnokság pápai elődöntője, a két félidő korántsem volt tét nélküli, hiszen amelyik csapat győz, az utazhatott a budapesti fináléra. Az esélyesnek kikiáltott Dunaszerdahelyi Sportgimnázium kissé álmosan kezdett, így az erdélyiek előtt több komoly lehetőség is adódott, amik rendre kimaradtak. A felvidékiek hamar rendezték a sorokat, és végül magabiztos, 4-1-es győzelmet arattak, ezzel a tavalyi évhez hasonlóan tornagyőzelmet ünnepelhettek Pápán, ellenfelük a Puskás Ferenc Stadionban a vajdasági Ada lesz. A nyolc találattal a gólkirályi címet elhódító Varga Gergely, aki egyben a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya is volt, boldogan értékelt.
- Nagyon örülünk, hogy ismét bejutottunk a döntőbe, úgy érzem az idei csapatunk is erős. Szerintem megérdemelten nyertünk, mindegyik ellenfelünknél jobbak voltunk, de a többi résztvevőt is meg kell dicsérni, mindenki jól helytállt. Vasárnap hatalmas élmény lesz a Puskás Stadionban pályára lépni, nagyon akarjuk a győzelmet, és szerintem meg is lesz. A csapat minden tagja nevében szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek, akik egész héten mindent megtettek értünk, a szállás, a programok minden nagyon jó volt.
A döntő után a Pápai Egyesített Labdarúgó Club alakulatával mindhárom csapat 20-20 perces barátságos mérkőzést játszott, ezt követően az ünnepélyes díjátadást tartották. A díjakat dr. Áldozó Tamás és Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke adta át. Városunk polgármestere köszönetét fejezte ki azért, hogy az egyik elődöntőnek ismét Pápa adhatott otthont.
- Tartalmas héten vagyunk túl, bízom benne, hogy mindenkinek hozott sikereket az elmúlt pár nap. Arra törekszünk, hogy a hozzánk látogató csapatokkal, edzőkkel minél szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki, ennek érdekében januárban Dunaszerdahely, Nyárádszereda, Ógyalla és Székelyudvarhely alakulatát szeretnénk egy teremtornára is meghívni. Dunaszerdahelynek sok sikert kívánok a holnapi döntőn, szerepeljenek úgy, ahogy ezt Pápán is tették.
Kű Lajos úgy vélekedett, négy jó csapat vett részt a tornán, végül megérdemelten egy szervezett, nagyon jó erőkből álló Dunaszerdahely állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az egykori válogatott labdarúgó hálás volt az önkormányzatnak, hiszen lehetővé tették, hogy a 10. alkalommal megrendezett bajnokság egyik helyszíne ismét Pápa legyen, és bízik benne, hogy ez az elkövetkezendő években is így lesz. A serlegek mellett különdíjakat is osztottak, a torna gólkirálya nyolc találattal Varga Gergely (Dunaszerdahely) lett, a legjobb kapusnak Bálint Botondot (Székelyudvarhely) látták.

A torna végeredménye:
1. Dunaszerdahely
2. Nyárádszereda
3. Ógyalla
4. Székelyudvarhely

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!