Az egészségügyi dolgozókat köszöntötte a város


2013-06-28 22:56:42  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Az egészségügyi dolgozókat köszöntötte a város főképe
Semmelweis nap alkalmából szervezett ünnepséget ma délután az önkormányzat és az Egészségügyi Alapellátási Intézet az egészségügyben dolgozók számára. A Városházán tartott rendezvényre az intézet dolgozóit hívták meg, hogy köszönetet mondjanak munkájukért, az egészségügyben végzett áldozatos tevékenységükért. Az ünnepség a dolgozók műsorával kezdődött, dr. Gulyásné Egressy Mariann, Máténé Hubay Adrienn, Nagy Gáborné, Nyőgér Erzsébet, Rédling Andrásné és Wolf Oszkárné szívhez szóló verses-dalos összeállítása köszöntötte a vendégeket, majd dr. Vaitsuk Mária gyermekorvos, a rendezvény kezdeményezője tartott ünnepi beszédet. A doktornő megemlékezett Semmelweis Ignácról, a magyar anyák megmentőjéről, majd arról szólt, a hazai egészségügy évtizedek óta nehéz helyzetben van, de bíztató, hogy az utóbbi években elmaradt az a szlogen, hogy az egészségügy inproduktív ágazat. Beszédében a helyi egészségügyi ellátórendszer helyzetéről is szólt.
-Elismerésre méltó, hogy helyi viszonylatban ebben az évben ünnepelhetjük az alapellátási intézet alapításának húszéves évfordulóját és elismeréssel mondhatjuk, hogy az intézet munkájával megteremti az egyensúly és az együttműködés lehetőségét a vállalkozó háziorvosok, a tisztiorvosi szolgálat az önkormányzat és az egyéb szervezetek között – fogalmazott, hozzátéve – az intézet az OEP finanszírozásával működik, de feladatainak ellátásához szükséges az önkormányzat segítsége, melyért köszönetet mondott.
-A társadalom mindenhol egyértelműnek veszi, hogy a jó ellátás jár neki és ebben igaza is van. De megfeledkezik arról, hogy emberként az egészségügyi dolgozó is vágyik elismerésre. A történelem során úgy tűnik, hogy ez a szép hivatás, mely rengeteg tanulással, munkával, önfeláldozással és stresszel jár be kell hogy érje csak erkölcsi elismeréssel, ami viszont nem kerül pénzbe és lehetne kamatoztatni – mondta beszédében. A doktornőét követően Áldozó Tamás polgármester köszöntötte az egészségügyi dolgozókat, megemlítve, hogy ez az első alkalom, hogy ily módon ünnepli a város a Semmelweis napot és köszönetet mondva a város egészségügyi dolgozóinak munkájáért.
-Nem kívánom szétbontani az egészségügyi alapellátás különböző területein dolgozóknak szóló köszönetemet, mert hiszem, hogy külön rendelőkben, külön rendelési időkben, de mégiscsak hálózatban, egy csapatként gondoskodnak arról, hogy a pápaiak egészsége a születésüktől kezdődően a szépkorúságig a lehető legjobb legyen.
A polgármester említést tett a kórház jelenleg folyó fejlesztéséről és kifejtette, hiszi, hogy a következő években egészségügyi beruházások sora kezdődik el és ezek eljutnak az utolsó háziorvosi szolgálatig és védőnői körzetig is. Köszöntője végén reményét fejezte ki, hogy a következő esztendőkben is együtt ünnepelhetik a magyar egészségügy legjelesebb napját, majd szakmai sikereket kívánva köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját. A köszönet hangján szólt dr. Burcsi Elemér, az Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatója is, s köszönete szólt munkatársainak - kiemelve azokat, akik az ünnepség idején is szolgálatban vannak - és szólt az önkormányzatnak is.
Az ünnepségen ajándéktárggyal köszöntötték a nyugdíjba vonuló munkatársakat, Wolf Oszkárné területi védőnőt, Németh Péterné területi védőnőt és Szórádi Ferencné takarítónőt. Példamutató, magas szintű szakmai munkájáért, a közösség érdekében kifejtett tevékenységéért elismerésben részesült Margl Józsefné iskolai védőnő, dr. Gulyásné Egressy Mariann területi védőnő, Magyar Józsefné központi ügyeleti asszisztens és Kis Szilárd ügyeleti gépkocsivezető. A megemlékezés végén a Főnix zenekar játszott mindenki számára ismerős és kedves dalokat, majd az önkormányzat vendégül látta a jelenlévő egészségügyi dolgozókat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!