Tartalmas programok az ESZI nyári táborában


2013-06-28 22:05:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Tartalmas programok az ESZI nyári táborában főképe
A PVŐ Egyesített Szociális Intézménye Családsegítő Szolgáltatása idén is megszervezte hagyományos nyári napközis táborát a szociálisan rászoruló gyermekek részére az elmúlt két hétben.  A táborban négy családgondozó felügyelt a 40 gyermekre.
A nyári tábor célja, hogy a gyermekek tartalmas programokban vehessenek részt, valamint, hogy a szülőknek segítsenek, hiszen egy-egy hétig folyamatos felügyelet mellett szórakozhatnak a gyermekek.
- A június végére szervezett tábort két részre osztottuk, alsósokra és felsősökre. A programot igyekeztünk színesen összeállítani, tehát a szórakozás mellett a környezettudatos nevelést, baleset-megelőzést, az egészséges életmódot, a közlekedési ismereteket is előtérbe helyeztük. A foglalkozások a Kópévárban zajlottak, de jártunk a víztoronyban, a szennyvíztelepen és a Hagyományok hegyén. A jó hangulatú szabadtéri programok mellett volt drogprevenciós előadás a Pápai Rendőrkapitányság jóvoltából, de drogkereső kutyával is találkozhattak a gyerekek. A felsősök a Pápai Mentőállomás szakembereinek segítségével megtanulhatták hogyan is kell újraéleszteni, sebet kötözni, és mi a teendő baleset esetén, az alsósok pedig a közlekedés szabályaival ismerkedtek. A tábor ideje alatt drámapedagógus közreműködésével mozgásos, interaktív, feszültségoldó játékokon vehettek részt a táborozók.  Népszerű volt az akadályverseny és a kézműves foglalkozás is – tájékoztatta hírportálunkat Maródiné Győrffy Viktória vezető családgondozó.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!