A borsosgyőri testület is megtartotta ülését


2013-06-26 22:14:42  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A borsosgyőri testület is megtartotta ülését főképe
Megtartotta soron következő testületi ülését a Borsosgyőri Városrész Önkormányzata ma délután. A háromfős testület – Máté István elnök, Varga Zoltánné és Tóth József – véleményezte a holnapi városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket.
Az első napirendi pontban a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről tárgyalták. Pápa Város Önkormányzata elfogadta a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi törvény pontjában kapott felhatalmazás alapján kirívóan közösségellenes magatartásformákról szóló rendeletet, amely a helyi együttélés normáit sértő magatartásokat hivatott szankcionálni. Az Országgyűlés elfogadta a helyi önkormányzatokra vonatkozó törvény módosítását, amely lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy a közösségi együttélés szabályait és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről önkormányzati rendeletet alkosson. Ezen belül szó esik a Pápa városnév és az önkormányzat jelképeinek használatára vonatkozó szabályokról, az emlékmű, botlókő,emléktábla és magyarázó tábla állítás rendjére vonatkozó szabályokról, az önkormányzati tulajdonban álló temetők rendjére vonatkozó szabályok megszegéséről, a környezet védelmének rendjére vonatkozó szabályok megszegéséről, a közterületi szeszesital fogyasztásra vonatkozó szabályok megszegéséről és az állattartással kapcsolatos magatartásokról. A településrészi önkormányzat képviselői egyhangúlag elfogadásra javasolták a rendelet- tervezetet.
A második napirendi pontban Pápa Város Önkormányzatának közművelődési koncepcióját fogadták el.
Az ülésen Egyed Tamás, a MÉKI-R Kft. ügyvezetője számolt be a városrészi temető helyzetéről. Mint mondta, a temetővel kapcsolatban nincs nagy probléma. Visszatérő gond, hogy a temető kerítésének egy részét ellopják, valamint a vízfogyasztás, mi szerint a vizet más fogyasztók is használják. A probléma hamarosan megoldódik, hiszen a vízórát a temető területére fogják helyezni a Vízmű munkatársai. A temető költségvetése szegényes, ezidáig három koporsós temetés volt, urnás temetést nem tartottak. A szemétszállítás és a fűnyírás, hóeltakarítás nagy terhet ró a Kft-re. A borsosgyőri temetőre 360.000 Ft-ot költött a MÉKI-R Kft. A képviselők a beszámolót elfogadták.
A vegyes ügyek keretein belül egy visszatérő problémáról, a rókák háztáji megjelenésről, s azok irtásáról tárgyaltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!