Évadzáró hangversenyt adott Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara


2013-06-24 22:48:28  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Évadzáró hangversenyt adott Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara főképe
Nagyszabású évadzáró hangversenyt tartott ma este Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara a Pedagógus Művelődési Házban. A 45 tagú, Fehér Ferenc karnagy által vezetett énekkar a tőle megszokott kiváló színvonalú, lenyűgöző hatású zenei élményben részesítette a közönséget.
A változatos műfajokat felvonultató koncert során a népdalfeldolgozások mellett egyházi és világi művek dallamai is felcsendültek, melyeket méltán jutalmaztak vastapssal a jelenlévők.
– Ebben az évben lettünk 18 évesek. Egy énekkar életében ez még nem olyan hosszú időszak, de Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara már elmondhatja magáról, hogy felnőtt korba lépett _ nyilatkozta hírportálunknak egy mosoly kíséretében Fehér Ferenc. Megtudtuk tőle, a népszerű pápai kórus számos helyen megfordult már fennállása alatt, most szerdán pedig Rómába indulnak a nemzetközi kórusfesztiválra.
Adódik a kérdés: mennyire nehéz összetartani egy 45 tagból álló énekkart? – Mindenki a szabadidejét áldozza fel a közös éneklés oltárán. Valójában mindig is az éneklés szeretete tartott minket össze. Reméljük, hogy a jövőben is lelki táplálék lesz számunkra a zene. Remek közösséget alkotunk, tagjaink szeretnek az énekkarhoz tartozni, és a közös éneklés nagyszerűen összekovácsol bennünket – fogalmazott a karnagy.
Mint mondta, minden évben kiemelt szerepet szánnak az adventi hangversenyüknek. Egy esztendő alatt legalább két nagyobb koncertet adnak, és számos kisebb fellépésen is hallhatja a vegyeskar hallójáratokat simogató hangját a zenekedvelő közönség.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!