Dal- és áriaest a Ferences templomban


2013-06-23 23:30:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Dal- és áriaest a Ferences templomban főképe
Zsúfolásig telt Ócsai Annamária és Bognár Szabolcs kiváló hangú fiatal énekesek dal- és áriaestjére Pápa egyik „ékszerdoboza” a barokk Ferences templom vasárnap este. A zenekedvelő hívek idén ismét egy több alkalomból álló koncertsorozaton vehetnek részt a csodálatos akusztikájú templomban. A közelmúltban a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara, majd azt követően a veszprémi Padányi Gimnázium Gregorián Kamarakórusa nyújtott kellemes kikapcsolódást. A hangversenysorozat következő állomásán Ócsai Annamária és Bognár Szabolcs énekeltek.
Ócsai Annamária 2009-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem énekművész-tanár szakán, Kincses Veronika növendékeként. Főként opera keresztmetszetekben énekelt, főbb szerepei például Mozart: Figaro házasságából Cherubin és Kodály Zoltán: Háry János című daljátékából Örzse szerepe. 2011 óta állandó szólistaként koncertezik a Nemzeti Filharmonikusokkal és Kocsis Zoltánnal.
Bognár Szabolcs a pápai Bartók Béla Zeneiskolából indult fuvola szakos növendékként és énekművész-tanárként végzett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. 2003 óta tagja és szólistája a Vivat Bacchus énekegyüttesnek. 2006-ban a Simándy József Országos Énekversenyen 3. helyezést ért el. Énekművészként több fellépése volt, jelentősebb szerepei Mozart: Figaro házasságából a gróf szerepe vagy Verdi: Falstaff, Falstaff szerepe. 2012-ben Ravel: A gyermek és a varázslat című operájában az Óra és a Fekete macska szerepét énekelte a Nemzeti Filharmonikusokkal, Kocsis Zoltán vezényletével.
A házaspár érdeklődésünkre elmondta, nagy örömmel vállalták el a pápai fellépést, mivel itt mindig szívesen énekelnek.
A Ferences templomban rendezett áriaesten felcsendült Bach: Karácsonyi oratóriuma, Handel: Szép hársfa lomb, Mozart: Figaro házasságából a gróf áriája, Kacsóh Pongrácz: János vitézből a Bagó dala hangzott el.
A koncert egy duettel, Kodály Zoltán: Háry János című daljátékából a Tiszán innen Dunán túllal végződött. Az est során zongorán közreműködött Horváthné Eisenbeck Ágota, Falakiné Piltman Erika és Édes Lászlóné.
A Ferences templomban szervezett hangversenysorozat szeptemberben folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!