Méltóságteljes ünnepség és családias összejövetel a Pápai Polgári Kör évadzáróján


2013-06-23 16:28:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Méltóságteljes ünnepség és családias összejövetel a Pápai Polgári Kör évadzáróján főképe
A Wass Albert-emlékkőnél ünnepi műsorral kezdődött, majd a Tarczy Lajos Általános Iskola udvarán jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel folytatódott a Pápai Polgári Kör évadzáró rendezvénye szombat délután.
Az emlékkőnél Rabi István, a Pápai Polgári Kör elnöke köszöntötte a nagy meleg ellenére szép számban egybegyűlteket, majd a Himnusz eléneklése után Kincses László olvasott fel Wass Albert gondolataiból az ünnepélyes alkalmon.

Dr. Hermann István önkormányzati képviselő, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója beszédében megidézte az erdélyi magyar író, költő alakját és irodalmi munkásságát. Mint mondta, a rendkívüli hazaszeretetét büszkén vállaló irodalmár műveit Magyarországon korábban méltatlanul az ismeretlenségbe szorították, és csupán a rendszerváltás óta jelentetik meg azokat hazánkban.
Wass Albert népszerűsége az 1990-es évek végétől az erdélyi olvasók mellett a magyarországi olvasóközönség körében is folyamatosan növekszik. 2005-ben A Nagy Könyv elnevezésű felmérésben az egyik legkedveltebb magyar írónak bizonyult: A funtineli boszorkány című művét az olvasók a legnépszerűbb 12 magyar regény közé választották. Az 50 legnépszerűbb magyar regény között pedig további két műve is helyet kapott (Adjátok vissza a hegyeimet!, Kard és kasza).

A megemlékezés zárásaként Rabi István megkoszorúzta az emlékkövet, és a jelenlévők elénekelték a Székely Himnuszt. A Pápai Polgári Kör rendezvénye a Tarczy-iskola udvarán folytatódott, ahol hűsítő italok és harapnivaló várta a jobboldali közösséget.

Rabi Istvántól megtudtuk, szervezetük sikeres és tartalmas, színvonalas előadásokkal tarkított évadot tudhat maga mögött. Megjegyezte, a kedvezőtlen időjárás néhányszor ugyan átírta a tervezett programjukat, de mindez egy percre sem szegte a tagság kedvét. A következő évad során is szeretnék ápolni, támogatni, erősíteni a számukra fontos értékeket, és ehhez kapcsolódóan szervezik majd az egyes programokat.
A Pápai Polgári Kör elnöke kiemelte, szervezetük Pápa város életében is aktív szerepet játszik, részt vesznek a különféle városi ünnepségeken, valamint szívesen csatlakoznak helyi és országos közösségi megmozdulásokhoz, mint például a szemétszedés vagy az árvízi védekezés.

Rabi István a távolabbi jövőre kitérve elmondta, előbb-utóbb szeretnének egy úgynevezett Csillagösvényt kialakítani, amely a magyar történelem nagy alakjainak állítana emléket több, egymáshoz kapcsolódó emlékmű formájában.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!