A Háry Jánost vitték színpadra a zenetáborosok


2013-06-22 07:45:31  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Háry Jánost vitték színpadra a zenetáborosok főképe
Június 17. és 21. között tartották a Bartók Béla Zeneiskolában a hagyományos nyári napközis tábort, melyen idén 31 növendék vett részt. A tábor zárásaként Kodály Zoltán: Háry János című darabját mutatták be péntek délután az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulájában. 
- A nyári tábor tematikus programokkal várta a gyerekeket. Tavaly Mozart: Varázsfuvola című darabját, az idén pedig Kodály Zoltán: Háry János című dalművét adtuk elő a tábor zárásaként, melyre egész héten lázasan és nagy örömmel készültek a növendékek. A tanárok már hónapokkal ezelőtt készültek, forgatókönyvet írtak, különben nem lehetett volna megvalósítani ezt az előadást, melynek különlegessége, hogy mindent a gyerekek és felkészítőik csináltak, valamint szinte minden tanszak képviselteti magát. A díszletet, a jelmezeket a gyerekek készítették a tábor ideje alatt. A darabot Szabó Tamás rendezte. Színpadra állítani a dalművet nem volt könnyű, hiszen le kellett egyszerűsíteni az eredetihez képest. A gyerekeknek nehéz dolguk volt, hiszen komoly prózai részeket kell „elszínészkedniük” a sok kórusbetét és a francia hadsereg eljátszása mellett – mondta Hetyei József igazgató.
Az igazgató kérdésünkre elmondta még, sikeres tanévet tudhatnak maguk mögött, a növendékek rengeteg megmérettetésen szerepeltek, ahonnan szép eredményeket hozhattak haza.
A táborban természetesen számháborúztak a Várkertben, fagyiztak és pizzáztak is a növendékek legnagyobb örömére.
A fél órás előadás rendkívül jól bemutatta az osztrák és a francia életet, a korhű ruhák pedig nagyszerűen reprezentálták Háry János korát.
A produkciót a közönség vastapssal jutalmazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!