240 ezer forint a honvédelmi alapítványnak


2013-06-21 15:02:51  | cikk: HuHa  | 


240 ezer forint a honvédelmi alapítványnak főképe
Ma délelőtt adta át Áldozó Tamás polgármester a Játékfesztivál főzőnapján összegyűlt adomány összegét – kétszáz-negyvenezer forintot - az Eskün Innen, Obsiton Túl – Honvédelmi Közhasznú Alapítvány számára. A városvezető irodájában fogadta Gangler Lászlót, a MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokát és Negyedi János alezredest, az alapítvány kuratóriumának elnökét és arról szólt, nagyon sok szervezetet támogattak már a város által szervezett főzőversenyek bevételéből. Ezek többnyire bölcsődék, óvodák vagy betegségben szenvedőket segítő szervezetek voltak, idén pedig a honvédelmi alapítványt választották a jótékonysági főzés támogatottjának. -Szimbolikus jelentőségű, hogy mely szervezet javára ajánljuk fel a jótékonysági főzések bevételét. Idén azt az együttműködést fejezzük ki, amely évek óta megmutatkozik a hadsereg és a város, a katonák és a civilek között – fogalmazott, hozzátéve – a pápai Bázisreptéren szolgáló alakulatok nem a hagyományos elzárt életet élik, hanem nyitottak a város irányába. Ez nem csak azt jelenti, hogy bepillantást engednek munkájukba amennyire ez lehetséges, hanem azt is, hogy kölcsönösen számíthatnak egymásra a problémák megoldásában. A város sokszor kapott segítséget a repülőtérről és volt, hogy a város tudta támogatni a repteret, például most a járási főzőversennyel.
-Azok a célok, melyeket az alapítvány kitűzött nagyobb közösség támogatására is érdemesek és hogy ez így van, azt a főzőnapon résztvevő csapatok és érdeklődők száma, valamint az összegyűjtött összeg is igazolta – emelte ki a polgármester.
Az Eskün Innen, Obsiton Túl – Honvédelmi Közhasznú Alapítvány ez év elejétől működik, célul pedig a honvédelmi nevelés támogatását jelölték meg – tudtuk meg Negyedi János kuratóriumi elnöktől, aki köszönetet mondott az önkormányzatnak a lehetőség biztosításáért, a csapatoknak a részvételért és a finom ételek megfőzéséért, az adományt adóknak pedig felajánlott forintjaikért.
Az MH Pápa Bázisrepülőtér egyébként két csapattal – köztük az alapítvány csapatával – indult a főzőversenyen és remek hangulatban töltötték a napot. A csapatépítés mellett, családi programmá bővítették a rendezvényt, népszerűsítették a honvédséget és a repteret, valamint az alapítványt. Gangler László, a reptér parancsnoka azt is elárulta, a szeptembere tervezett bázisnapon is szeretnének hasonló főzőprogramot szervezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!