A Pápai Fradi Szurkolók sikerével zárult a focitorna


2013-06-19 12:36:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Pápai Fradi Szurkolók sikerével zárult a focitorna főképe
A zalaegerszegi Városi Ifjúsági Sportcentrum volt a helyszíne az immár 11. alkalommal megrendezett ZTE Szurkolói Focitornának, ahol a zalai drukkereken kívül többek között részt vettek a Ferencváros és a Mura vidéki Nafta Lendva szimpatizánsai. A szervezők két négyes csoportot alakítottak ki, a Ferencváros pápai szurkolóiból összeállt csapat az A csoportba került, ahol 2x15 perces játékidőben az Armada, a ZKK valamint a Nafta Lendva volt az ellenfelük. A B csoportban az Ultras Zalaegerszeg, a Torcida Zalaegerszeg, a Ferencvárosi FC és a Veteránok Zalaegerszeg kaptak helyet. A pápaiak mérkőzéseiről Gáspár Balázs csapatvezető számolt be.
- Első mérkőzésünkön az Armada ellen hamar megszereztük a vezetést majd a szünet előtt már két góllal is vezettünk. A második félidőben szépített az ellenfél, majd a vége előtt büntetőt is rúghattak, de szerencsére kimaradt így behúztuk a három pontot. A ZKK elleni kezdés előtt már tudtuk, ha nyerünk, akkor továbbjuthatunk a csoportból. Szerencsére ezt a mérkőzést is hamar eldöntöttük, így 3-0-s sikerünkkel már hat ponttal álltunk a csoportban. A csoportelsőségért a Nafta Lendva alakulatát kellett két vállra fektetnünk, mely nem is okozott gondot számunkra, hiszen magabiztosan kilenc gólt szerezve nyertük meg a találkozót. Az elődöntőben a jó erőkből álló Torcida Zalaegerszeggel mérkőztünk meg, akik a B csoportban a második helyet szerezték meg. Úgy vélem a torna legizgalmasabb és legszorosabb mérkőzése volt ez, ahol egy szép szögletvariáció után Gáspár András góljával sikerült megszereznünk a győztes találatot, mellyel bejutottunk döntőbe, ahova az Ultras Zalaegerszeg büntetőkkel kvalifikálta magát. A fináléban a helyi ultrák csapatát szép számú közönség biztatta, rajtunk kívül mindenki azért drukkolt, hogy Zalaegerszegen maradjon a kupa. Szerencsére nem így lett, hiszen 2-0-s félidő után magabiztosan nyertünk 4-1-re és ezzel második alkalommal is megnyertük a tornát.
A legjobb kapus a pápai csapat hálóőre, Piriti Tamás lett, megérdemelten, hiszen 150 perc alatt mindössze két gólt kapott, a gólkirályi cím is Pápára került, a hat gólig jutó Kiszlinger Balázsnak köszönhetően.
Gáspár Balázs hozzátette, a segítségért szeretnének köszönetet mondani Pődör Józsefnek, Mórocz Zoltának, Újházi Katalinnak és Kun Tamás Szilárdnak valamint az Ugod SE technikai vezetőjének, Felber Zoltánnak, aki mezgarnitúrát biztosított számukra.

A csapat tagjai:
Kiszlinger Balázs, Soós György, Piriti Tamás, Györgyi Márton, Illés János, Badics Patrik, Pődör Bálint, Kun Gábor, Gáspár András, Gáspár Balázs

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!