Számos program a Múzeumok éjszakáján


2013-06-19 11:49:30  | cikk: mo  | 


Számos program a Múzeumok éjszakáján főképe
Fényvarázs címmel különleges, gyertyafényes tárlatvezetésre, a pincében pedig borkóstolóra várják az érdeklődőket azt Esterházy-kastélyban. De nemcsak a kastély készül egyedi programokkal a hétvégi Múzeumok éjszakája programra. A szombaton 18-24 óráig zajló rendezvény keretében féláron látogatható a Kékfestő Múzeum, a kastély és a Zsinagóga. A Kékfestő Múzeumban tárlatvezetés, kézműves foglalkozások és sok-sok játék várja a kúltúrakedvelőket, ezenkívül a látogatók megkóstolhatják a Kluge-féle szász sülthúslevest és a Kékfestő fagyit is.
A Református Gyűjtemények könyvbemutatóval és kiállítással készül erre az alkalomra, előbbin a pápai múmia évezredes titkait fedik fel a látogatók előtt, utóbbin pedig a Dunéntúli Reformtáus Kincstár című projekt keretében elkészült alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők.
A Zsinagógában szintén kedvezményes áron látogatható az Elfeledett szomszédaink című tárlat, ezenkívül továbbra is várja az érdeklődőket az Egy megújuló belváros képei, valamint a Pápa katonatörténete fotókon, viseleteken című kiállítás a Somogyi Galériában és a Fellner udvarban.
A Hagyományok Hegye Egyesület és a Hét Csillag Egyesület szintén a Múzeumok éjszakája keretében szervezi meg Szent Iván-éji mulatságát a Fő téren. A járókelők megismerkedhetnek a népszokásokkal, játékokkal és részt vehetnek a tűzugráson is, melynek - eleink szerint - egészség- és szerelemvarázsló ereje volt.

A szombaton 18-24 között zajló programon nyereményjáték is várja a látogatókat - hívta fel a figyelmet Boros Katalin. A Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, ha valaki megtekinti az Esterházy-kastélyt, a Kékfestő Múzeumot, a Református Gyűjteményeket és a Zsinagógát, minden helyszínen pecsétet kap, amellyel már csak a Tourinform irodába kell elfáradnia, hogy részt vehessen a 24 órakor kezdődő sorsoláson.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!