Kánikula: Másodfokú hőségriasztás van érvényben


2013-06-19 08:10:32  | cikk: mo  | 


Kánikula: Másodfokú hőségriasztás van érvényben főképe
Régóta vártunk már a meleg nyárra, nehezen érkezett meg, most viszont megkaptuk: hétfőtől igazi forróság uralkodik az országban. Az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriadót rendelt el hétfő déltől, a készültség péntek éjfélig van érvényben. A napi középhőmérséklet (azaz az éjjel 2-kor, reggel 8-kor, délután 2-kor és este 8-kor mért hőmérsékletek átlaga) 25 fok felett alakul, a délutáni csúcs délen 35 felett is lehet. Az előrejelzések szerint pedig csak fokozódik a hőség, úgyhogy érdemes felkészülni a forróságra.

A kánikulában ügyeljünk a fokozott folyadékbevitelre! Ilyenkor a szokásos mennyiség többszörösére is szükség lehet. Lehetőleg éjjel szellőztessünk és 11 és 15 óra között kerüljük a napfényt, hisz az UV sugarak ilyenkor június végén a legerősebbek – vélik a szakemberek. Köztudott, hogy a forróságban megnő a reakcióidő, tompulnak a reflexek. Az autósok ezért vezessenek kipihenten, álljanak meg többször felfrissülni, fogyasszanak elég folyadékot, és a gépkocsiban midig legyen kellő mennyiségű hűtött ásványvíz vagy üdítő. Ügyeljenek a gyalogosokra is, hiszen ilyenkor a járókelők is bágyadtabban közlekednek.

A Pápai Vízmű Zrt. évek óta igyekszik a gyalogosok kedvében járni ezeken a forró napokon. Standjukkal forgalmas helyekre települve kínálják a kiváló minőségű, ásványi anyagokban gazdag pápai vizet. Így lesz ez most is, holnaptól a már megszokott helyszínen, az Áruház előtt invitálják egy-egy pohár friss vízre a járókelőket. Ugyanitt kiváló felfrissülést jelenthet a párakapu, amelyet szintén holnap állítanak fel a szakemberek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!