Sikerekben gazdag évet zár a Bartók Béla Zeniskola


2013-06-18 22:06:11  | cikk: mo  | 


Sikerekben gazdag évet zár a Bartók Béla Zeniskola főképe
A Bartók Béla Zeneiskola minden tanévet nagyszabású bemutatóval zár, melyen a legeredményesebb növendékek állhatnak közönség elé, megmutatva hogy fejlődtek az eltelt hónapok során. Lenyomata ez a rendezvény a diákok zenei fejlődésének, egyben évzáró és eredménye annak az intenzív szakmai munkának, melyet a Bartók Béla Zeneiskola egész évben véghez vitt.

Hetyei József, a zeneiskola igazgatója elmondta, a köznevelés tekintetében a jogszabályi környezet változásokat hoz, de bíznak benne, hogy határozott információk mellett, kialakult központi rendelkezések tudatában végezhetik munkájukat. Hozzátette, ebben az esztendőben nem csökkent, sőt nőtt a növendéklétszám az intézményben, ami köszönhető annak a tudatosan felépített rendszernek, amelynek eredményeképpen sikerült két telephelyet létrehozni: a Szent István Római Katolikus Általános Iskola alsó tagozatán és a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskolában.
- Így már biztos, hogy az idei előképzősökből jövőre hangszeresek lesznek, a következő tanévben pedig kezdhetjük az előképző osztályok indítását – fogalmazott az igazgató.
Hetyei József köszöntőjében felhívta a figyelmet arra is, hogy intézményükben szerdán, csütörtökön és pénteken zajlik a beiratkozás. Az igazgató beszédében gratulált a zeneiskola pedagógusának, Horváthné Eisenbeck Ágotának, aki a városi pedagógus napon Pro Publico kitüntetésben részesült.

A ma esti bemutatón adták át a zeneiskolát támogatóknak a köszönetnyilvánítást kifejező okleveleket. Az oklevélben részesülők közt ott volt a Pápa Városi Televízió is. Varga András főszerkesztő érdeklődésünkre elmondta, évtizedek óta kiváló kapcsolatot ápol a két intézmény, a városi tévé rendszeresen tudósít a zeneiskola életében zajló kiemelt eseményekről, eredményekről, sőt több közös produkció is erősített az együttműködést, mint például a Klarinétmuzsika, vagy a Barátom, a cselló című sorozat.

A rendezvényen ítélték oda a Khell Zoltán-díjat is. Khell Zoltán, a zeneiskola egykori igazgatója és hegedűtanára szívügyének tekintette az intézmény vonóséletének fejlődését és a vonós hangszeres növendékek egyéni sorsának alakulását. Az idei tanév végén Khell Zoltán-díjban részesült Dan Kristóf.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!