"Ma éjjel a semmi sem olyan, mint amikor olyan, amilyen" - az ördög magyarhangja a Fő téri színpadon


2013-06-18 07:32:42  | cikk: mo  | 



Álmatlan dal, Halleluja, Az Otthontalanság otthona, Fm 66.6, Don Quijote ébredése, Autó egy szerpentinen, Ajjajjaj.. - a rajongók együtt fújták a jól ismert dalokat a Quimby együttes fellépésén. A zenekarnak a 23. Pápai Játékfesztivál zárókoncertjén tapsolhattak a Fő térre látogatók. A fesztivál fő helyszínén hullámzó tömeg fogadta az alternatív rockzenekart. Az együttes 22 év lenyomatát közvetítette pápai közönségének: frissebb, jól ismert és egészen korai dalokat is játszottak a színpadon. Az őszinte és rendkívül életszagú dalszövegek mellett a zenekar számos hangszert megszólaltatott, ahogy az énekes Kiss Tibor mondja, mindenből ihletet tudnak meríteni, akár a légy zümmögéséből is.
A több mint két évtizedes zenekar méltán lépett be a hazai élvonalba: teltházas koncertek, számos kiadott lemez, év albuma-díjak, dupla-DVD, a fesztiválok, klubkoncertek, színházas fellépések. Olyan formáció ez, melynek lemezeire, zenéire és szövegeire nem lehet nem odafigyelni. Kimondják a nyers valóságot, megfogalmazzák az emberi természet gyarlóságait, hol görbe tükröt tartanak a világnak, a társadalomnak, hol aktuális közéleti problémákat énekelnek dalban.
A rajongók körében legnépszerűbb albumuk a pszichedelikus korszakot tükröző Ékszerelmére és a néhány év szünet után megszületett Kilégzés.

A Quimby másfél órás koncertjét követően a magasban folytatódott a kavalkád, a 23. Pápai Játékfesztivál – a hagyományokat megtartva – tűzijátékkal zárult a késő esti órákban, melyet ismét a monumentális Nagytemplom közvetlen közelében élvezhettek a látogatók, a megújuló Fő téren.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!