Új mozgásszervi rehabiltációs osztály épül a pápai kórházban


2013-06-17 20:30:23  | cikk: HuHa  | 


Új mozgásszervi rehabiltációs osztály épül a pápai kórházban főképe
Európai forrásból épül új mozgásszervi rehabilitációs osztály a gróf Esterházy Kórházban. Az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország programja keretében 2011-ben írtak ki pályázati felhívást a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére és mivel a pápai kórház fejlesztési programjával és a város egészségturisztikai koncepciójával is összhangban volt a kiírás, az egészségügyi intézmény hat másik közép-dunántúli kórházzal konzorciumot alkotva indult a pályázaton és nyert el kétmilliárd-hetvenmillió forintot. A száz százalékos támogatási intenzitású projekt pénzügyi forrásából 151,4 millió forinthoz jutott a Gróf Esterházy Kórház. A projekt fizikai megvalósítása a múlt héten megkezdődött – erről tájékoztatta ma a sajtó képviselőit dr. Vörös Ibolya főigazgató.
-Az új épület az intézmény második legrégebbi épületének - az ápolási osztály nagy rossz állapotú alsó épületének - helyén fog állni. A beruházás során húsz ágyas teljesen akadálymentesített mozgásszervi rehabilitációs osztály épül 463 négyzetméteren, és az ellátáshoz szükséges orvos-technológiai eszközök, informatikai eszközök beszerzése is megtörténik a projekt keretében. A munkaterületet egy héttel ezelőtt adtuk át a kivitelezőnek, azóta a régi épületrész bontása zajlik –mondta el a főigazgató. Dr. Vörös Ibolya megértést kért az ápolási osztály betegeitől és hozzátartozóiktól az építkezés okozta kellemetlenségek miatt, hiszen az itt lévő ápolási osztály harminc betegét más osztályokon kellett elhelyezni és megértést kért a kórház munkatársaitól valamint a kórház többi betegétől és látogatóiktól is az építkezés okozta zaj és por miatt.
-Annak reményében kérem türelmüket, hogy fél év múlva a régi épület helyén egy teljesen új, a mai kor elvárásainak megfelelő épületszárnyat tudnak igénybe venni – fogalmazott.
Áldozó Tamás polgármester a sajtótájékoztatón arról szólt, a projekt akkor indult, amikor a kórház még a város fenntartásában működött, az épület pedig a város tulajdonában volt. A projekt fizikai megkezdése azt mutatja, a kórház állami tulajdonba kerülése nem jelenti azt, hogy elfelejtették volna a pápai intézményt és leépítések lennének napirenden, hiszen olyan forráshoz jutott az intézmény, amivel az egyik legelavultabb rész újítható meg.
-Azt reméljük, hogy a mostani fejlesztés az első határozott lépés az új típusú egészségügyi hotelszolgáltatás felé, és ennek lesz folytatása.
Pápa Város Önkormányzata egyébként a projekt megindulását megelőzően – még fenntartóként – több mint kilenc millió forintot biztosított az előkészítő munkákra.
A most megkezdett beruházás a tervek szerint százötven napot vesz igénybe, vagyis karácsonyra már az új épületszárnyban látják el a mozgásszervi rehabilitációs osztály betegeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!