Erős emberek versenye


2013-06-17 13:06:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Erős emberek versenye főképe
A Játékfesztivál programjában hosszú évek óta helyet kap az erős emberek versenye. Idén sem volt ez másképp, a Piactéri parkolóban hat sportoló öt versenyszámban mérte össze erejét. Az erős embereknek nemcsak a több száz kilós súlyokkal, hanem a szinte elviselhetetlen meleggel is meg kellett küzdeni. Kamionhúzás, lengősúly cipelés, autótartás, kőgolyó emelés valamint rönknyomás szerepelt a teljesítendő feladatok között.
- Igyekeztünk a versenyszámokat úgy megválasztani, hogy a közönséget maximálisan kiszolgáljuk, azt gondolom ez sikerült is, egy nagyon izgalmas, pörgős versenyt láthattunk, amiből a dráma sem hiányzott, hiszen az első helyért sokáig hárman is versenyben voltak – mondta el Mengyi Rajmund, a kupa lebonyolítója – végül a jánossomorjai Winkler Ádám megérdemelten nyerte meg a versenyt, Sebestyén János lett a második, Németh Róbert pedig a harmadik. A legnehezebb számnak a lengősúly cipelés bizonyult, ami nem is csoda, hiszen a fiúknak 350 kilogrammal kellett 30 métert megtenni.
Mengyi Rajmund hozzátette, szezonjuk késő tavasztól késő őszig tart, ezekben a hónapokban 100-nál is több versenyen vesznek részt, a felkészülés pedig folyamatos, heti hat alkalommal emelik a súlyokat az edzőteremben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!