Iciri-piciri gyermekműsor a Kalákával


2013-06-16 18:50:37  | cikk: mo  | 


Iciri-piciri gyermekműsor a Kalákával főképe
Kaláka nélkül szinte nincs is Játékfesztivál. A gyerekek által oly nagyon kedvelt együttes már az első Játékfesztiválokon is visszatérő vendég volt, s most ismét kellemes, vidám perceket hoztak a kicsik és még a nagyok számára is mai fellépésükkel. A Várkertben felállított színpadon közel 15 hangszer szólalt meg, táncra, ugra-bugrálásra bírva a gyerkőcöket. Az együttesre jellemző különleges hangzásvilágot a legkülönfélébb hangszerekkel érik el. Megszólalt itt furulya, pánsíp, citera, nagybőgő, különféle gitárok, teknős gitár, kalimba és tolósíp is. Gryllus Dániel szerint a hangsúly a ritmuson van, fontos a szöveg és a hangszerek összhangja, de a gyerekek figyelmét a ritmussal lehet fenntartani. Nem a hagyományos értelemben vett interaktivitással kell odaszögezni őket a színpad elé, hanem az egymásra figyeléssel, eleven kapcsolatot kell kialakítani a gyermekkel. Akkor igazán jó a műsor – emelte ki a Kaláka zenekar művésze.

Bizonyára valóban ez a siker titka, hiszen a koncertet csillogó gyermektekintetek kísérték. A műsornak nem volt felépített rendje, de az biztos, hogy a Kaláka-féle kötelezőket nem hagyhatták el a zenészek: így elhangzott – egyebek mellett – a Fakatona, a Cinege cipője, a Három lábú szék és az Iciri-piciri című gyermekdal is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!