Folklór programok a Fellner udvarban


2013-06-16 18:13:36  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Folklór programok a Fellner udvarban főképe
Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg idén a 23. Játékfesztivál keretein belül a Folklór udvar nevű programot a Fellner udvarban. A programon a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptáncosai, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág Néptáncegyüttes és az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sindő népzenekara lépett fel. A szombati és vasárnapi bemutatón az óvodások és felnőtt néptáncosok, több mint százan mutatkoztak be a nyugati dialektussal és erdélyi tánclépésekkel.  Müller Zoltán táncpedagógus érdeklődésünkre elmondta, a rendezvény célja a néptánc oktatás bemutatásán túl, a Fellner udvarban található új székházuk népszerűsítése volt.
- Évek óta már használaton kívül van a Hollósy Galéria, ezért a város vezetése felajánlotta nekünk ezt a helyet. Egy kis felújítást követően be is költöztünk ebbe a kis hangulatos, családias terembe, ahol azóta rendszeresen próbálunk. Az együttesünk hamarosan egyesületté alakul, mellyel nagyon sok tervünk van, mind új táncok, mind pedig csoportbővítés terén. A néptáncosok a nyár folyamán sem pihennek, hiszen terveik között szerepel, hogy Csóton néptánc táborban vesznek részt, valamint jobban „belakják” a Hollósy Galériát – mondta Müller Zoltán.
A néptánc pedagógus hozzáfűzte még, a jövőben szeretnének táncházat, néprajzi előadásokat, népzenei koncerteket szervezni, mellyel tovább népszerűsítik a folklór hagyományokat városunkban.
A jó hangulatú délutáni programon fellépett még a gödöllői Zagyva Banda és Kovács Pali Ferenc kalotaszegi mesemondó is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!