Pedálos Moszkvics verseny


2013-06-16 17:04:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pedálos Moszkvics verseny főképe
Pedálos Moszkvics versenyt rendeztek 2-6 éves gyermekeknek a Fő téren, melyen a piciknek régi Moszkvics és Lada autókkal kellett végigmenniük az erre kialakított pályán. Az I. pedálos Moszkvics verseny remek alkalom volt arra, hogy a kicsik közelebbről is megismerkedhessenek a korábbi évtizedek egyik kedvenc játékával, sokan is pattantak a járművekbe, fiúk és lányok egyaránt. A kocsik Takács János gyűjteményéből származnak, aki lelkesen gyűjti a retro dolgokat, jelenleg 30-nál is több járművel rendelkezik.
- Keszthelyi barátom, Tóth Attila kezdeményezése után döntöttem úgy, hogy Pápán is rendezek egy versenyt, megmondom őszintén nagyon élveztem – mondta el a gyűjtő. Ezeket a járgányokat 1960 és 1994 között forgalmazták Magyarországon, nekem sok más egyéb retro játék mellett 34 darab van. A gyerekek nagyon lelkesek és ügyesek voltak, de a szurkolásért szülőket is dicséret illeti.
Koncz Sándor, a verseny lebonyolítója úgy nyilatkozott, nagyon sok volt az érdeklődő, 30-nál is többen rótták a köröket, bár a gyerekek eleinte nem tudták hajtani a járműveket, idővel mindenki belejött, kiváló volt a hangulat. A verseny után a jól megérdemelt ajándékok sem maradtak el, sőt még egy pedálos Moszkvics jogosítvány is ütötte a versenyzők markát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!