A gyerekek egyik kedvence: az Alma együttes Pápán


2013-06-16 11:25:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A gyerekek egyik kedvence: az Alma együttes Pápán főképe
A Játékfesztivál minden évben a szórakozásról és a gyerekekről szól. Idén sem volt ez másképpen. A Várkert kellemes árnyékot adó lombajai alatt játékok, kézműves foglalkozások és koncertek várták kicsiket és nagyokat egyaránt. Tegnap délután a várkerti színpad környékén szinte egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, hiszen annyi kisgyermek és szülő gyűlt össze a jól ismert Alma együttes koncertjére. A gyerekek az egy órás zenei élmény során szinte végig énekelték, tapsolták, táncolták a kedves, fülbemászó dallamokat a zenekarral. Buda Gábor alapító tag, énekes érdeklődésünkre elmondta, az együttes egy gimnáziumi barátságnak köszönhetően 1996 nyarán alakult meg.
- Én írtam egy színdarabot, ami az almákról, az alma kultúrtörténetéről szólt. Ennek az volt a lényege, hogy egy időutazáson vesz részt a két alma, akik kapnak egy utolsó lehetőséget az almák királyától, hogy jóvátegyék bűneiket. Ezt olyan módon teszik, hogy az emberek között eltöltenek egy almaéletet, úgy, hogy az emberiséget szolgálják. Az időutazás Ádám és Évától indult, és egészen Tell Vilmost, Newtont, Hófehérkét érintve, minden olyan történetet belevettem, amelyben az alma szerepet kap. Természetesen nagyon sok ötletünk volt az együttes nevére, amikor is én mondtam, hogy legyen: alma! Első lépésben nem nagyon akarták, de sokat beszélgettünk róla, s egyre jobban megtetszett a név minden tagunknak. Mi először nem gyerekeknek játszottunk, hanem a felnőtteknek, majd később egy véletlen megkeresés kapcsán kezdtünk el gyerekeknek zenélni, ami egyből „el is rabolt” bennünket. Az alma egyébként azt jelenti, hogy tápláló, spanyol nyelvterületen pedig azt, hogy lélek. Az alma tehát a gyerekeké!– mesélte Buda Gábor.
- A Ma van a szülinapom című dal mindenki kedvence. Minden embernek van születésnapja, ezért ez mindig aktuális marad. Kicsit más, mint amit Halász Judit dolgozott fel, mivel ez egy picit cinikusabb és önironikusabb, de szerintem mind a kettő megfér egymás mellett – tette hozzá az énekes.
A nagy népszerűségnek örvendő együttes persze addig nem mehetett haza, míg a mindenki kedvencét, a Ma van a szülinapom című közkedvelt dalt el nem énekelték a gyerekek legnagyobb örömére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!